Csecsemő..

Tisztelt Dr. Plósz János! Köszönöm az előző kérdésemre a választ, hogy a kisbabám veséje a nyomástól nem mozdulhatott el, ha akkor nem okozott problémát. Akkor ha jól értelmezem, nem is zárható ki, hogy egy nagyon erős nyomás ezt okozza. Milyen problémát tudott volna akkor okozni és mennyi időn belül, amit én is észre vehetek egy ekkora csecsemőn? Előre is köszönöm a választ!

Dr. Plósz János válasza csecsemő témában

Jelentős erőhatás bevérzést, zúzódást okozhat (ezzel általában már bőr alatti bevérzés-kék foltok-). A vese helyzete, ahogy írtam is, jó eséllyel veleszületett állapot, a növekedés során rendeződhet is, de ha nem okoz megtöretést a húgyvezetéken, a jelenlegi helyzet sem problémás.

Kérdés: 2022. szeptember 01., 14:24 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 01., 14:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Milgamma okozhat-e menstruáció...
Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a...
érzészavar
Nagy mennyiségű széklet
Tisztelt Doktor Úr! Október végén tüdőgyulladást kaptam, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot írtak fel. Már az első szem bevétele után...
Gyakori megfázás/fertőzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémakör amiről kérdezni szeretnék, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakrabban vagyok megfázva, és egyre lassabban...
érzészavar
Tisztelt webdoktor! Tegnap felvázoltam a problémámat (lófarok-szindróma gyanúja,nyeregérzés-zavar,merevedési problémák,porckorongsérv,visszatérő...