Stroke utáni élet

Kedves Doktornő! Feleségem 48 éves, néhány évvel ezelőtt stroke-ja volt. AZóta ugyanúgy dolgozik, mint korábban, szellemi leépülést nem veszek észre, viszont a mozgása igen darabos, néha álló helyzetben is ingatag, sokszor érzi azt hogy görcs húzza az ujjait, fáj a lába. Rendszeres ellenőrzésre járunk, gyógyszereket szed, csupán annyi lenne a kérdésem, hogy van-e eséy arra, hogy valamikor is javuljon az állapota és visszynerje régi önmagát vagy általánosságban elmondható, hogy a stroke után az ál.apot fokozatosan romlik?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza stroke témában

Kedves Kérdező!

Általánosságban az mondható csak el, hogy a stroke valamilyen károsodást okoz a központi idegrendszerben.Ennek mértéke rendkívül kölönböző lehet. Több fajtája is van, legismertebbek a vérzéses, és infarctusos stroke-ok. Lefolyása is lehet lassú, progresszív, vagy nevéhez hűen, hirtelen, csapásszerűen okoz részben végleges károsodásokat.

Mint írja, az Ön felesége szerencsére kisebb stroke-on esett át, jó kezelésben részesül, állapota teljesen rendeződött, dolgozik, mint régen. Ezek nagyon bíztató jelek. A leírt panaszok nem igazán jellemzőek a stroke maradványtüneteire, részben mozgásszervi eredetűek, részben a fokozott terhelésből is adódhatnak.Gyakran előfordul, hogy stroke után a maradványtünetek mellett egyensúlyzavar, feledékenység, depresszió, általános meglassulás alakul ki, de ez nem törvényszerű.Tekintettel arra, hogy az esemény után több év is eltelt, valószínű, hogy a betegség előtti állapotát 100 százalékosan nem fogja visszanyerni, de stroke esetében nem is lehet cél.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. július 22., 14:32; Megválaszolva: 2015. július 23., 07:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
informacio
neurológiai gond lenne?
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Édesapám (65 éves) az elmúlt hetekben nagyon furcsa lett.Normál esetben sokat beszél,eleven,aktív. Néhány hete...
Nootropil..cavinton elhagyható-e
2 éve volt egy enyhe sztrókom. A féléves kontrollon azt mondták, a nootropil elhagyható. De szedtem tovább. Sztrók után fél évvel arra ébredtem...
Sztrók
A 82 éves nagymamám egy hete sztrókot kapott. A bal oldala lebénult. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudjuk látogatni, az orvosok annyit mondanak hogy...
MR agykoponya
Édesapám 1 hónapja elszédült, kórházban stroke osztályon 2 hétig kezelték. Magas vérnyomásra szedett Betaloc gyógyszerét leállitották mivel a...