Enyhe érintésre (az arcom szélén (pl: halánték)) ugrál a szemöldököm, ajkam megrándul mitől lehet?

Körülbelül 5 évvel ezelőtt az egyik este mikor a hidegről bejöttem zsibbadt az arcom. Nem éreztem rendesen az ajkaim, az arcomat erősen megcsípve is csak enyhe fájdalmat éreztem. Ha jól emlékszem ez az egész 2-3 nap alatt el is múlt. Mind ezek után kezdtem észrevenni, hogyha hozzáérek a halántékomnál kicsit megkopogtatva, ugrál a szemöldököm, ha a homlokomnál akkor érzem, hogy az idegek beránganak a fejtetőmig. Volt nem egyszer olyan eset is, hogy fodrásznál a pajeszomat nyírva elkezdett ugrálni a szemöldököm. Mindezen a hideg időjárás csak ront. Emellett stresszes vagyok, kórosan izzadok és az emberek között is igen feszültnek érzem magam. Sokszor légszomj tör rám. (Mind ezek szerintem egy időben alakulhattak ki) . Sajnos azóta úgy érzem nem tudok magam lenni, és 20 éves koromra meg nem szeretnék csak azért hétköznap alkoholt inni, hogy magam lehessek, s jobban érezzem magam. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Mindaz, amit leír magáról, az idegrendszer fokozott érzékenységére utal.Szorongás és pánik kezelésére valóban nem az alkohol a leghatásosabb módszer, sőt veszélyes, amennyiben egy szenvedélybetegség, függőség is társulhat a kezdeti panaszaihoz.

A problémáit először az Önhöz legközelebb állókkal, családtagjaival, a kora miatt jelen esetben elsősorban a szüleivel kellene megbeszélni. Bár kétlem, hogy a leírt tüneteit eddig még nem vették volna észre. A környezet erős támogatása mellett forduljon pszichiáter szakorvoshoz, aki gyógyszeresen enyhíteni tudja a tüneteit. Ahhoz azonban, hogy megtalálja Önmagát, és az emberek közé is nyugodtan tudjon beilleszkedni, ennél több kell.Hosszabb idő, kitartó önnevelés, önfegyelem során le lehet győzni a gyengébb fizikai adottságokat is, ahhoz, hogy egészséges, teljes életet élhessen.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. április 25., 19:00; Megválaszolva: 2015. április 26., 07:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...