hidegérzékenység

Tisztelt Dr-nő! /Dr úr! Panaszaim a következők: 1. 2014.11.13. óta hidegérzékenység, mely mozgással és táplálkozással mérséklődik (sportolást követő napon és éjszakán tünetmentes vagyok) 2. kissé kemény széklet, bogyószerű, kissé világosabb a megszokottnál (nov 13 előtt nem volt jellemző) . 3. fájdalmatlan 5 ft méretű piros folt a bal láb ujjbegyén (15.01.01 óta változatlan színe és mérete) . Nem viszket, nem domborodik ki, antibiotikumra nem múlik el. 4. Állóképességem kissé leromlott. 5. Izzadékonyabb lettem mint általában. Étkezési szokások/életkörülmények nem változtak. Nem volt semmi lelki sokk. Testsúly változatlan, közérzet általában jó, étvágy jó. Korábbi vizsgálatok: generál hematológia, ionok, stb. rendben, latens vashiány (normál értékeken belül volt, és kaptam rá kezelést is) , folsav és B12 normál, süllyedés és crp normál. immunológia és szerológia (szérumfehérje, ANA, ENA panel, AMA, LKM-AT, SMA, R1AT, APCA-AT, ASCA-igg és iga, tTG igg és iga) negativ. anti-sztreptolizin-o 300 (normál felső határ 200 körüli) tsh, parathormon normális értékű, TPO-AT negativ máj és vesefunkciók jók, vizelet negativ hasi ultrahang negativ tüdő ct negativ, gasztroskópia (helicobaktérium jelenlétét megállapították) 10 napos kombinált antibiotikum kúrát kaptam, ezen túlvagyok (tüneteim nem változtak az antibiotikumos kezelésre) 3 vér széletminta negativ pszihiáter, neurológus nem talált semmi okot Kérem írja meg miyen irányban érdemes további kérdéseket felvetni. Mi lehet az kiváltó ok? Aggódok, hogy nem találjuk az okát. Hálás köszönettel, CsT

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza vashiány témában

Kedves Kérdező!

Részletes átvizsgáláson esett át, ami sok dolgot kizárt.

Onkológusként minden széklet habitus változás esetén (negatív ultrahang és negatív széklet vér esetén is! ) javasolnám a vastagbéltükrözés elvégzését.

Felnőtt férfiak esetében, amennyiben nem áll fent szélsőséges diéta, pl.vega-étkezés, nincs ok a vashiányra. Előfordulhat felszívódási zavar is, de amíg nem látok tisztán nem igazán érdemes találgatni.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. január 20., 10:11; Megválaszolva: 2015. január 20., 10:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás