Vérszegénység kezelése

Üdvözletem! Édesanyámról lenne szó. Úgy néz ki vérszegény, de orvosról hallani sem akar. Nagy nehezen sikerült rábeszélni, hogy legalább vitaminokat szedjen vérképzésre. Jelenleg szed: - Béres csepp - 8mg Vas - C vitamint is hozzá remélem a jobb felszívódáshoz - Folsav - 1000ug (3000ug-tól hasi problémái voltak, csökkentettük a maximálisan ajánlott 1000ug-ra) - B12 - 1000ug, pótláshoz legalább 600ug-ot olvastam. 1-2 hete elkezdett javulni. Már jobban tud enni, sokfélét. Több ereje van. Eddig állni sem bírt. 3-4 hónapot olVAStam vérszegénység kezelés időtartamának. 2 hónap erőltetés után végre belátja hogy kell neki. Úgy tudom, hogy nem lehet túladagolni a Folsavat és a B12-t, a felesleg kiürül. Vas-ból viszont nem mertem az ajánlottnál többet adni. Mert ezt túl lehet adagolni, lerakódás és felhalmozódás lehet a szervezetben. 8mg-ot kap a Béres csepp-el. Lenne 18-25mg is. Viszont most találtam Szerves Vas-at, ami biztonságos valami új fajta vas készítmény. Nem lehet túladagolni, nem halmozódik fel. Kiürül a felesleg ezt írják. Merjük ezt adni? Ez lenne a kérdésem. Kapszulát nem tud lenyelni, nagyobb szemű gyóccerrel is gondok vannak nála. Nehéz...

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vashiány témában

Kedves Kérdező!

A vérszegénység mindig csak tünet, okot kell keresni, ami felnőttkorban sokszor krónikus betegség vagy rosszindulatú folyamat.

Enélkül csak tűzoltás. Vasat ha alacsony a szintje gyógyszeresen illik pótolni, mert a csepp nem lesz elég. Maltofer 2x1 vény nélküli, vagy íratni kell erősebbet háziorvossal, lehet mellé B12 fólsav nem tudják túladagolni, de ez csak kiegészítő.

Kérdés: 2022. január 28., 20:28; Megválaszolva: 2022. január 29., 11:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter