• Feledékenység!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 5 évvel ezelőtt történ egy korcsolya balesetem, és következtében egy kisebb agyrázkódásom keletkezett. Azóta azt vettem észre hogy nagyon feledékeny vagyok, egyszerűen nem tudok dolgokat úgy megjegyezni mint azelött.Jelenleg nyelvet tanulok és a memóriám nem képes befogadni a tanulandó anyagot. Mindíg is elég gyors felfogásom volt, valamint gyorsan tanultam. Mit tudnék tenni hogy olyan legyen az agykapacitásom mint a balesetem elött? fejfájás nagyon ritkán fordul elő! Mit tudna javasolni? Ezzel a problémával még nem fordultam orvoshoz, mert attól tartottam hogy nevetés tárgyává kerülök. Segítségét, előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a memória témában

        Kedves Kérdező! Az agyrázkódást, és az Ön által észlelt feledékenység közt oki összefüggést semmilyen körülmények közt nem látok. Az agyrázkódás okozta elváltozások teljes mértékben reverzibilisek, maradandó zavart nem okoznak. Az sem bizonyított, hogy a fejfájások esetében bármilyen szerepe lenne. A memóriafunkciók működése függ az életkortól, az adott pszichoszociális körülményektől is. A nyelvtanulás közismerten jóval nehezebb felnőttkorban, mint fiatalon, vagy kisgyermekként. Feltételezem, hogy Ön egy kiváló dolgozó nő, anya, feleség, aki számtalan feladatot remekül ellát, ezeken kívül még nyelvet is tanul, hogy előbbre jusson az életben.Ehhez Önnek csak gratulálni tudok. Haladjon olyan tempóban a nyelvtanulással, ami még megfelel a jelenlegi memóriatároló kapacitásának.Elsősorban magának kell rájönni, hol lehet a hiba.Én úgy gondolom, nem a görcsös akarás, gyors eredmények elvárása, hanem az ellazult, elmélyült, mégis koncentrált figyelem fog segíteni az új ismeretek elsajátításában. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2015. január 18., 14:13; Megválaszolva: 2015. január 18., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: