Lábzsibbadás gyermekkorban

Tisztelt Doktornő! 4 éves kisfiamnak lábzsibbadása van üléskor. A tünetek már egészen kis korban jelentkeztek, akkor a kocsiülésben érezte kellemetlenül magát, de akkor azt gondoltuk, hogy elnyomódott a lába és ez okozta. Most, hogy nagyobb és jobban tud kommunikálni, rájöttünk, hogy a lábzibbadás térdtől lefelé minden esetben előfordul kb 15 perc ülés után. Próbáltuk a lábát alá támaszani, hogy amikor magas széken ül, ne nyomódjanak el a térde mögött lévő idegek és erek, de sajnos nem használt. A zsibbadás mindkét lábban jelen van. Fülzúgás is előfordult nála korábban, de az megszünt gyógyszeres kezelés után. Mi lehet az oka a lábzsibbadásnak, és lehet-e összefüggés a fülzúgás és lábzsibbadás között? Válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő! Így első olvasásra nem igazán tudom hová tenni ezeket a panaszokat, és főleg anatómiailag nem nagyon lehet összefüggést találni közük. A fűlzúgás fgyermekkorban nagyon ritka. Nem lehet, hogy a gyermek valamelyik nagyszülőtől hallja ezeket a panaszokat és ismételgeti, ha valami egyebet érez? Ha nem, úgy talán megér egy fülészeti és neurológiai vizsgálatot a dolog. Negatív leleteket kívánok!

Kérdés: 2014. május 05., 05:53; Megválaszolva: 2014. május 06., 13:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.