Milyen szakorvoshoz forduljak?

Jó napot kívánok! Közel két hónapja zsibbadnak lábaim térdtől a bokámig, néha be is görcsöl, fáj, ég a, derekam. A vérnomásom azóta megemelkedett, kapok rá gyóygszert. Most táppénzen vagyok. Szeretnék mielöbb meggyógyulni és munkába állni. Több szakorvosnál is voltam problémáimmal, de még még mindig ott tartok, hogyan tovább? Ideggyógyászaton megvizsgáltak, voltam ÉMG-én, a leletek szerint nincs idegelzáródásom, sem más idei betegségem. Voltam két reomatologusnál: elküldtek röngenre, ami csak a porckorongok lapulását, csőrősődést, meszesedést mutatot ki. Azt közölték a zsibbadásnak nincs "reumás" oka. Kaptam fizikos kezelést+ gyógytorna, de semmit nem használt, sőt még rosszabbnak éreztem állapotomat. Injekciót nem tudtak adni, mert megelőzőleg a vállam miatt kaptam 4 szteroidost. Lábaim továbbra is zsibbadtak. Ekkor MAGÁNUTÓN ELMENTEM c: t-re, ami kimutatta, hogy van 2 porckorongsérvem +és egy kialakulóban lévő a, derekamban. A zsibbadást kizáró okokból voltam angiologián, ereim tökéletesek. Irány az idegsebész hátha tudja orvosolni problémáim. Elküldött MRI-re. leletem megegyezik a C. T: -vel, mivel nincsen gerincszűkűlet igy műteni nem kell, hála Istennek érte. Azomban a lábzsibbadásommal nem tud mit kezdeni visszaküldött reomatologushoz. Én nagyon tisztelem az orvosokat és tényleg megtesznek mindent a beteg érdekében, de sajna vannk kivételek.. Most nagyon tartok a reumatologiára visszamaneteltől, mert a, derekem biztosan a legjobb tudásuk szerint fogják kezelni, de ezekután hova menjek a lábzsibbadásommal? Max egy sarkot tudok menni egyfólytában és utánna pihi és ez igy tovább..aák állok, akár ülök, akár fekszem, .a fájdalom nem szünik, legfeljebb 1 órára, amig a fájdalom csillapító hat. Most dolgozni sem tudok menni. Kérem tisztelettel adjanak tanácsot milyen szakorvost keressek fel? Válaszukat köszönve Fényke

Dr. Kerekes Éva válasza zsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő! Én úgy gondolom, minden orvos kolléga megett mindent az Ön gyógyulása érdekében. Előfordul, hogy ennek ellenére, hogy nem sikerül panaszmentessé tenni a beteget, mint ahogy ez az Ön esetében történt. Nem tudok tanácsot adni sajnos abban, amiben több szakorvosnak személyes vizsgálat során sem sikerült., De remélem, hogy előbb-utóbb enyhűl a lábzsibbadása.

Megválaszolva: 2013. október 13.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Féloldali zsiborgás
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, terhességem alatt jelentkezett elősször a bal arconban ilyen enyhe zsiborgó érzés mintha mászkálnának valamik...
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot kérni. Elég...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás, ami aztán...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Kedves Doktor Úr! Korábban már fennállt ez a problémám, de egy időre kezelés nélkül megoldódott, most azonban ismét visszatért. Hirtelen, egyik percről a...
Libabőr a combon
Három hete egy adott ponton elkezd libabőrözni a jobb combom külső fele, egy olyan kb. tenyérnyi területen. Nem zsibbad a combom, nem gyengül el, olyan,...
Zsibbadás és szédülés
Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék ön felé, hogy körülbelül egy hete, elzsibbadt a bal kisujjam, majd tovább az ujjaim, aztán a jobb kezemen...