Alzheimer kór

Jó napot! A barátom húsz éves, idén töltötte be. Nemrég engedték haza a neurológiáról. Holnap vissza kell mennünk vérvételt csináltatni. Autoimmun beteg amúgy, gluténmentes diétán él, gyakorlatilag most már nincs felszívódása. A neurológiára azért került sor, mert rengeteg dolgot elfelejtett, és furcsa tünetei voltak (beszédzavar, koncentrációzavar, hangulatváltozás és még sorolhatnám) valamint készült egy nagyképfelbontású CT, ami agykéregsorvadást mutatott. Most a neurológián megállapították, hogy epilepsziás, és több orvos együttesen az Alzheimer kórra gyanakszik. Ön szerint lehet, hogy ilyen fiatalon Alzheimer kórban szenvedjen? EEG-vel vizsgálták az agyát, azt mondták, hogy akkor látták a jeleket, és a kórrajzából is ez jött ki. Vérvételt írtak ki neki. Ön szerint lehetséges ez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Alzheimer-kór témában

Tisztelt Érdeklődő!

20 évesen Alzheimer kór nagyon ritka, de előfordulhatnak ezzel rokon jellegű betegségek, melyek az agysejtek pusztulásával járnak.

Nyilván a barátját kivizsgáló orvosok értik a dolgukat, és a kivizsgálás befejeztével meg fogják mondani, milyen betegség okozza a beteg panaszait.

Türelmet kívánok Önöknek a betegséghez.

Kérdés: 2013. február 12., 16:25; Megválaszolva: 2013. február 14., 13:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Demenciáben szenvedő ellátása
Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Tanácsát szeretnénk kérni egy rokonommal kapcsolatban, aki 79 éves nő. Körülbelül 4 éve lehetett észrevenni...
Időskori álmatlanság
Kedves Doktornő! Édesanyám 85 éves. Glaucoma miatt látását szinte teljesen elvesztette, majd szellemileg is leépült (Alzheimer típusú dementia)...
Alezheimer kor gyogyitása
Azzal a kéréssel fordulok önökhöz ha tudnak segitsenek a férjemnek alezheimer kor betegséget állapitotak meg Miskolcon. A betegségét egyenlöre csak...
Alzheimer
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 55 éves férfi vagyok.Erős visszaemlékezési problémám miatt fordulok Önhöz. Az utóbbi hónapokban a rövid távu...
Pupilla eltérés
Tisztelt Doktor úr! Mindig is szorongó ember voltam. Szorongasomra napi 0,5 mg frontint szedek. Mostanában viszont egyre többször vagyok mások...