orvosi műhiba?

Tisztelt szakértő! Férjem 55 éves, szeptember 11.-én vérzéses stroke-ot kapott. Ennek következtében elesett, a kórházban csak három nap múlva jutott eszébe valakinek, hogy meg kellene röntgenezni a lábát, melyet folyamatosan fájlalt. Kiderült, hogy az esés során eltört a térde. Műhiba ez, vagy nem? Rehabilitációs járadékos jelenleg, érdemes-e beadni az állapotrosszabbodást? Bal oldala le van bénulva, a legalapvetőbb dolgokra is csak segítséggel képes, pelenkázni, fürdetni kell. További kérdésem lenne még, hogyha én rehabilitációs ellátást kapok, melynek összege 27000 ft., kaphatok-e emelt összegű ápolási díjat, hiszen munkát vállalni nem tudok. Ha igen, csak a két összeg különbözetét, vagy a teljes összeget, a neten talált infók nem voltak számomra teljesen egyértelműek. Segítségét előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza stroke és lábtörés témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nem, ez nem műhiba. Úgy értelmezem, nem kellett megműteni a térdet: a röntgen pedig nem gyógyítja meg a térd törését. Abból, hogy csak az esés után 3 nappal történt a röntgen, nem következik, hogy a beteg felépülési esélyei rosszabbak. Pénz csak abban az esetben tud az ügyvéde a férjét gyógyító orvostól elperelni, ha bizonyítani tudja, hogy a röntgen vizsgálat elmaradása miatt a férje nem tud tartósan dolgozni, és egyébként is olyan összegre rudja perelni az orvost, amennyi a férje kiesett keresete. Mivel a férje nem dolgozik, így az orvostól Ön pénzt nem remélhet. Egy agyvérzés életveszélyes állapot, a beteg állapota az első napokban instabil, ezért fölösleges, nem életmentő vizsgálatokat ilyenkor nem szoktunk elvégezni. azt az orvosszakértő is így fogja interpretálni.

Mivel az agyvérzés kapcsán a beteg lebénult, értelemszerűen romlott az állapota, így az orvosszakértői bizottságtól rdemes újabb vizsgálatot kérni jelentős állapotroszabbodás miatt.

Arról, hogy ön milyen összegű szociális ellátásra jogosult, az önkormányzat szociális osztályát tudják tájékoztatni.

Kérdés: 2012. október 05., 15:30; Megválaszolva: 2012. október 08., 13:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?