Hipotónia kezelése

Kedves Doktornő/Úr! Van két lánykám, Dorka (majdnem 4 éves) és Flóra (másfél éves) . Dorka lányommal 4 hónapos kora óta jártunk neurológushoz, mert akkor még nem tartotta a fejét, mindent késöbb csinált, mint a többi vele egy idősek. A doki válasza csak annyi volt, hogy nagy (magas és duci) baba és ez az oka a lemaradásnak. Egy éve mikor elváltunk, azt a diagnózist adta, hogy az izomszerkezete a határon van, de reflexei jók. Kérdeztem tőle, merre lépjünk- gyógytorna stb, de azt mondta, nem árt, de nem is használ. Elmentünk utána ortopédiára, a csámpássága miatt ahol azt mondták, hogy nagyon laza, menjen majd szertornára...... Hozzáteszem, mindene hajlik és W formában ül. A háziorvosunk irányított el egy gyógytornászhoz, akinél a bobath tornát végezzük és ő hipotóniásnak mondta. Kb. 1 éve járunk hozzá heti két alkalommal, de nem sok javulást látunk. A háta erősödött ugyan, de ugyanolyan csámpás és laza, állandóan esik-kel. Az óvodában ajánlottak nekünk a Kulcsárné-féle mozgásterápiát. Kérdésem, hogy van-e értelme a bobath tornának, ill. a mozgásterápiának és fog-e ez javulni valamikor? Köszönettel várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

A Kulcsárné féle tornáról nem hallottam még, de a Bobath egy nemzetközi szinten is elismert hatékony terápia, tehát mindenképp javaslom a folytatását.

dr. Borka Péter

gyógytornász

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. április 14., 14:27; Megválaszolva: 2012. április 18., 12:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek