• Hová kellene fordulnom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Kicsivel több, mint 1 éve folyamatos fájdalomban élek. Bal oldalon a trapéz izmom fájdalmával kezdődött. Mély belégzésre, kar megtartására, akár fél kiló emelésre(bármelyik kézben) erős fájdalom jelentkezett, még egy válltáskát se bírok egyik vállamon se, akkor sem ha csak telefon és kulcs van benne. Nem tudok a bal oldalamon sem feküdni. Szinte egész nap össze van húzódva, a bal vállam szinte mindig feljebb van mint a másik. Nem sokkal később nyakfájdalmak is kezdődtek, majd fejfájás mely nyakfájással összefüggött. Voltam nem 1 orvosnál, mindenki mást mond és a probléma nem oldódott meg, továbbra is nagyon erős fájdalmaim vannak, amit egyre nehezebben viselek, főleg hogy mostmár egyéb tünetek is társulnak: bal alkaron egy részen gyakorta a bőröm tapintásra fájdalmas, sokszor kisugárzik és az egész bal karom fáj. Eddigi vizsgálataim eredményeim: veleszületett pectus excavatum, jobbra convex scoliosis még korábban zsibbadásos panaszok miatt történt kivizsgálás 2008-ban ENG: bo. n. ulnaris és medianus F-hullámok hiányoznak. MR: mérs. spondylosis cervicalis, nyaki lordosis kiegyenesedett, C V.-VI között mérs. protrusio disci mely a durán apró benyomatot okoz Tavaly óta: nyaki 4 irányú RTG felvétel: nyaki lordosis kiegyenesedett, C 5-6 között foramen tágabb összehasonlító váll Uh: bo. supraspinatus ín keskenyebb mellkas RTG: jobbra convex scoliosis bal váll MR: labrium superius degeneratio Voltam ortopédián és rheumatológián is. Ortopédia szerint a kiegyenesedett nyaki gerinc okoz mindent, rheumatológus szerint pedig a scoliosis. 1 éve 4 alkalommal részesültem konzervatív kezelésben, gyógytornát is rendszeresen csinálom. A gerincferdülés javult is, a fájdalmam pedig romlik. Gyakran már a fejemet sem bírom tartani, annyira fáj a nyakam. és ezek az időnkénti zsibbadások is aggasztóak. Illetve akadályoz is a mindennapi teendőimben. Ön szerint mi okozhatja? Hova kellene fordulnom? Vagy esetleg bele kellene nyugodnom ebbe?

        Dr. Kerekes Éva válasza a karzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az ortopedain és rheumatológián mondott diganótisok lényegében azonosak: mindkettő a kötöszövet lazaságának következmánye, amit következményes mellkas és gerincferdülés kísér. Mivel nagyon fiatal, érdemes felkeresni az ORFI-t (Országos Rheumatológiai és Fizikoterápiás Intézet) BP, Frankel Leo út, beutalóval, hátha tudnak segíteni. Jobbulást kívánok.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. április 16., 16:43; Megválaszolva: 2012. április 18., 23:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: