Bal lapocka környéki fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nem tudom jó helyen érdeklődöm-e, de azért megpróbálom. Kb. 8 hónapja kezdődött az egész problémám...., egyik nap rosszul fordultam és beállt a nyakam, először azt hittem elfeküdtem, de mivel reggel nem így keltem, ezt elvetettem. Gondoltam, majd elmúlik....., hát nem múlt el, zsibbadással folytatódott, bal kezemen végigfutott a zsibbadás le a kézfejembe..., voltam fizikoterápián is, de nem hozott javulást... Nemrég a neurológus elküldött MR vizsgálatra, melynek az eredménye a következő, ha nem gond leírom szóról-szóra: "A nyaki lordosis kiegyenesedett, a craniocervicalis átmenet ép. A C1, C3 discusok dehidráltak, magasságuk megtartott. A myelonban kóros jelintenzitás nem látható. A C3, C4 discusok norm. helyzetűek. A C5 discus körkörösen terjedelmesebb, a bal paramedian és foraminalis protrusioja a bal oldali gyököt nyomja, a myelont lényegesen nem komprimálja." A kérdésem az lenne, hogy mit is takar a fenti lelet, mit lehet tenni a fájdalom megszüntetése érdekében, illetve műtéttel meg lehet-e szüntetni? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza karzsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő!

A lelet végéről, nyílván szándélkosan, lemaradt a radiológus vélemény: hogy az ötös nyaki porckorong ideggyököt nyomó kidomborodását ő sérvnek tartja-e, vagy még nem. Mert ennek eldöntése a radiológus, valamint az idegsebész kompetenciája.

Én néhány fájdalomcsillalapító, steroid tartalmú infuziót szoktam alkalmazni, és 34-4 hét pihenés mellett gyulladásgátló gyógyszer szeédését és mindennapos gyógytornát.

Ha ettől sem válik a beteg panaszmentessé, akkor idegsebészhez irányítom, aki maga megtekinti a Ct felvételeket (DVD lemezen) , és véleményezi, hogy szerinte a műtét csökkentené- e a beteg álandó fájdalmát.

A posckorong kicsuszását lényegében befolyásolni nem lehet, de naponta alkalmazott gyógytornával, és a panaszmentes időszakban alkalmazott gyógyfürdői kezelésekkel tartós panaszmentesség érhető el.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2013. március 09., 14:22; Megválaszolva: 2013. március 11., 12:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lehet, hogy Gerincsérv?
Tisztelt Doktornő! Zsibbad a jobb kezem és a jobb lapockámnál szúró érzést érzek kb: 7éve, de az elmúlt pár hónapban ez nagyon fel...
Kezeim zsibbadnak a válltól a...
Tisztelt Doktornő! Állatgondozó vagyok, így kezeim álandó terhelés alatt vannak.Eleinte csak éjjel, de most már nap közben is zsibbad a...
A ventilátor káros hatása?
Egy hete Európa legdélibb részén vagyok, a napi hőmérséklet állandóan 30fok felett van. Ide érkezésem után két nappal el kezdett zsibbadni a bal...
Hová kellene fordulnom?
Tisztelt Doktornő/úr! Kicsivel több, mint 1 éve folyamatos fájdalomban élek. Bal oldalon a trapéz izmom fájdalmával kezdődött. Mély...
Karzsibbadás
Kedves Doktor Úr/ Nő! 25 éves nő vagyok és évek óta fáj a gerincem a háti és derék tájon. Próbáltam gerinctornával erősíteni a mély...