• BPPV-egyensúly zavarról

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Másfél éve kezdődött,otoneurológián BPPV-t diagnosztizáltak,azóta is folyamatosan szedem rá a gyógyszert,csinálom a gyakorlatokat.Tüneteim nem szűnnek nem csillapodnak ,sőt több fej helyzetre jelentkeznek rosszul létek.Folyamatosan erősödő fülzúgás jelzi rosszul léteimet.Csetlek botlok töröm magam,nem érzem a távolságokat,fejem be ütöm ,lábam le rúgom.Nem forgó szédülésnek jellemezném inkább fej zsibbadáshoz hasonló érzés,verejtékezés,hidegrázás,vérnyomás emelkedés.A tünetek vizszintes fekvő helyzetben törnek rám,álló helyzetben kevésbé.Látásom 1 év alatt 3 dioptriát romlott.Ennek sosem lesz vége ???A gyomrom kikészül a sok gyógyszertől.EZZEL nem lehet megtanulni együtt élni.Mi okozhatta a kristály kicsapódást agyi érfestés negatív lett.Várható ennyi idő után javulás ,vagy ez a stádium marad ?Kilehet mutatni hogy mi okozta fertőzés vagy folyadék felszaporodás illetve csökkenés okozhatja e.Mert akkor más gyógyszerezés rá a megoldás?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a BPPV, szédülés, egyensúlyzavar témában

        Kedves Kérdező! Az egyetlen, megbízható és hatásos kezelése a BPPV-nak a vestibularis torna, illetve egy speciális manőver, melyet fülészeten vagy neurológián tudnak elvégezni, mely a kristályok lerakódását, ezáltal a tünetek csökkenését okozza. Keressen fel egy neurológiai szakrendelést (beutaló köteles)vagy fülészetit, ahol ezt el tudják végezni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 13., 21:36; Megválaszolva: 2011. november 17., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés