• Többszöri térdficam 10 évesen, nem tudom mit tegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő/,dr úr. Azzal a kérdéssel fordulnék önök felé,hogy van nekem egy10éves kislányom,akinek4hónap alatt két alkalommal fordult ki a térde.Ezt követően vissza rakták neki,majd rönthgen felvétel kimutatta,hogy nem elég az,hogy nagyon gyengék nála az izomzatok,a szalagok gyengék,és meg nyúltak,ez mellett a comb csontok külső részei kivannak kopva. Kérném a segítségüket,mit tudnánk tenni,ami megfelelő megoldás lenne a gyermekem számára,mert a helyi kórházban az orvosok tanácsát kikérve,még mindíg bizonytalan,és tanácstalan vagyok a megoldásban,mert mindegyik orvos mást javasolt.Az egyik,hogy protézis szükséges az elkopott részhez,a másik,hogy elég csak a szalagokat műteni,a harmadik,hogy szalag műtéte nem sokat ér,szinte olyan,mintha tornával vagy sikerül megerősíteni,vagy nem,illetve megnyúlhat újra,a negyedik,hogy ne tegyek fel neki fogós kérdéseket,az ötödik,hogy ne tegyem ki a gyereket ekkora stressznek,egy felnőttnek is megterhelő egy ilyen műtét,..... hát kérem segítsen valaki,mert ez sem tesz jót a gyereknek,hogy 4havonta kifordul a térde,és már ott tartunk,hogy fél,nem mer lábra állni.Hozzá kell még tennem,hogy speciális ortopéd cipőt hord,mert van egy nagyfokú bokasüllyedése is,és nem-e esetleg ott kéne kezdeni a helyre állítást,mert esetleg protézi behelyezése után a comb csontnál,nem-e lesz utána probléma,ha a bokasüllyedése ugyanúgy továbbra is fenn áll.Segítségüket,és válaszukat előre3 is nagyon szépen köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a térdficam témában

        Vizsgálat és a röntgen ismeret nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján az Ön gyermekének egy általános alsó végtagot érintő statikai elváltozása lehet. A bokasüllyedés igazából nem műtéttel kezelendő dolog, néhány esettől eltekintve cipő és betét viselésével jól karban tartható, esetleg javítható. A térd panasz az egy nehéz dió. Alapjában véve a felsorolt kollégák nagy részének igaza van. Elképzelhető, hogy elég lenne egy a szalagokon végzett műtét, de lehet, hogy a jól vezetett célzott gyógytornával az izmok megerősítése révén is jó eredmény érhető el. Az is lehet, hogy Önmagában nem elég a lágy részeken végzett műtét, a csontokhoz is hozzá kel nyúlni, a végtag tengelyét, vagy a térdkalács helyzetét korrigálandó. A protézis még igencsak korai lenne, nem is szoktunk beültetni növésben lévő gyermekbe, csak igen kivételes esetben. Azt tanácsolom, hogy minden dokumentációt összeszedve a gyermekkel együtt keressék fel az Önökhöz legközelebb eső Ortopédiai klinikát (Debrecen, Szeged, Pécs, Budapest). Ezekben az intézményekben nagy valószínűséggel megfelelő módon fogják tudni kezelni a gyermeke problémáját.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 19., 19:47; Megválaszolva: 2011. június 22., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés