• Térdficam után milyen tornát végezhetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. hat hete térdficamom volt, befelé ment ki a térdem, a konyhába estem el. Majdnem két hétig gipszbe volt, háromszor szívták le. Mostmár térdrögzítőt kaptam, amit mostmár két hét alatt fokozatosan el kell hagynom. Azt szeretném kérdezni hogy mit ajánl, milyen tornát végezzek, maga szerint mikor futhatok, úszhatok, biciklizhetek, ha egyátalán lehet! Köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a térdficam témában

        A kerékpározás és az úszás legyen az első sport amit végez, de az úszásból is csak a gyorsúszás, vagy hátúszás. Ezen mozgásokkal meg lehet erősíteni a combizomzatot , ami által stabilizálódhat a térdkalács és megelőzhető az ismétlődő ficam. A futás és a többi sport a sérülést követő 10-12. héten ajánlott.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 05., 18:11; Megválaszolva: 2011. június 07., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: