• Ganglion műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! A jobb csukló palmaris radiális régiójában kb 1 cm. rugalmas tapintatú terimét találtak közvetlenül az artéria radiális mellett, melyre kézsebészeti beavatkozást javasoltak. Kérdésem az lenne, hogy zajlik pontosan egy ilyen műtét, illetve műtét után mikor lehet újra teljes mértékben terhelni a kezet? Köszönettel: O. Nóra

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ganglion témában

        A műtétet általában altatásban, vagy hónalj érzéstelenítésben végzik. A ganglion eltávolítása után kb. 8-10 nap sebgyógyulás, majd fásli, vagy csuklószorító védelmében fokozatosan el lehet kezdeni terhelni a kezet. A teljes terhelést 3-4 hét alatt célszerű elérni. Azt tudni kell a ganglionról, hogy nagyobb megerőltetések hatására kiújulhat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 04., 18:47; Megválaszolva: 2011. június 05., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés