Mi lehet ez?

Kedves Doktornő! Egyik napról a másikra kijött a képen látható dudor a csuklómra. Kemény tapintatú, nem fáj. Ha jobbra fordítom a kézfejem, akkor kevésbé látszik. Mivel a vírus miatt nem akarok most elmenni a körzeti orvoshoz, érdekelne a véleménye, ugye nem valami komoly dolog ez, így ránézésre Ön szerint? Üdvözlettel, Krisztina

Dr. Puskás Réka válasza ganglion témában

Kedves Kérdező!

A leírás és a kép alapján ganglion megjelenése a legvalószínűbb. Ez ártalmatlan jelenség, általában túlterheléses eredetű és/vagy góc okozza. Ha nem változik a közeljövőben, nem kezd fájni, nincs egyelőre vele teendő. Ha kicsit kíméli a kezét, nem terheli nagyon, akkor valószínűleg megkisebbedik és nem lesz olyan feltűnő. Ráér vele orvoshoz fordulni a járvány után is.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2020. március 23., 15:41; Megválaszolva: 2020. március 23., 16:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
ganglion műtét utáni probléma
2012.január.05 -én volt ganglion műtétem a bal csuklómon.Január 17 -én megtőrtént a varratszedésem, és azt mondta a doktornő hogy január 25-én...
Ganglion műtét
Tisztelt Doktor úr! A jobb csukló palmaris radiális régiójában kb 1 cm. rugalmas tapintatú terimét találtak közvetlenül az artéria radiális...
Csomók az ujjakon
Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz/Önökhöz, hogy 1 hete a jobb gyűrűsujjamon megjelent egy csomó, érintésre fájdalmas, tapintásra...
Ganglion után
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Pár napja, egy kssé erőltetett konditermi edzés után egy kicsi, kb. borsónyi ganglion alakult ki a csuklóm...
Ganglion és csontciszták
Egy 7 mm-es ganglion van a csuklómon, és több 2-3 mm csontciszta nem messze tőle. Voltam már fizikó terápián, uh-gos kezelésen, gyógyszert is...