• Gaglion a mutatóujjon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Gyárban ujjakat túlerőltető munkát végzek. A mutatóujjamat érte egy baleset, elkapta egy ékszíjtárcsa, csontig vágott mindent, kézsebészeten összevarrták az inakat. Most évekkel a műtét után túlerőltetés hatására kinőtt két pukli ami fáj is. Az ujjamat próbálom nem használni, de hiába nem használom, a többi ujj használata mellett is növekszik meg fáj a pukli. Elvileg ganglion lesz, a kérdésem az hogy mivel tudom enyhíteni a fájdalmat, illetve mi fog történni ha nem hagyom abba a munkát? Munkahelyet nem hagyhatom egyenlőre ott, de más munkakörbe meg nem hajlandóak áttenni, nem hiszik el a fájdalmat. Ha könyvvel szétcsapom az segíthet? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ganglion témában

        A kép és a leírás alapján a ganglion a legvalószínűbb diagnózis, de több más dolog is állhat a háttérben. Mindenképpen célszerű lenne ortopédusnak, kézsebésznek megmutatni. addig is panaszait nem szteroid gyulladáscsökkentők szedésével, kímélettel lehet csökkenteni. Meg lehet próbálkozni a leszívatással is, de a műtét elvégzése nagyobb eséllyel jelenthet végleges megoldást. A könyvvel történő "szétcsapást" nem javaslom.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. május 04., 19:36; Megválaszolva: 2017. május 07., 16:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: