Csomók az ujjakon

Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz/Önökhöz, hogy 1 hete a jobb gyűrűsujjamon megjelent egy csomó, érintésre fájdalmas, tapintásra "kocsonyás jellegű". Majd 2 nappal később kissé bedagadt az ujjam.Erre 2 napra a bal mutató ujjam is bedagadt, csukásra, nyitásra fájdalma. Majd mára a bal kisujjam tövében és egy másik ujjamon, valamint egy lábujjamon is megjelent egy-egy kis csomó. Mind fájdalmas.'0 évvel ezelőtt a bal tenyeremben volt egy ganglion csomó, melyet műtéttel távolítottak el. Akkor azt mondták, hogy hajlamos vagyok rá.Lehetséges, hogy ez lehet a problémám? Illetve mivel tudnám kezelni, mert jelenleg külföldön vagyok, nem tudok orvoshoz menni.ELőre is köszönöm válaszukat!

Dr. Bogdán Aurél válasza ganglion témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elképzelhető, hogy ganglionok jelentek meg a megerőletés miatt, de egyéb bőr alatti elváltozások is lehetnek (pl lipoma) . Kezelni csak gyulladáscsökkentő kenőcsökkel, pihentetéssel, fáslizással tudja. Ha ezekkel nem ér el jelentős javulást akkor csak az orvosi kezelés marad.

Kérdés: 2010. december 03., 16:26; Megválaszolva: 2010. december 07., 23:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi lehet ez?
Kedves Doktornő! Egyik napról a másikra kijött a képen látható dudor a csuklómra. Kemény tapintatú, nem fáj. Ha jobbra fordítom a kézfejem...
ganglion műtét utáni probléma
2012.január.05 -én volt ganglion műtétem a bal csuklómon.Január 17 -én megtőrtént a varratszedésem, és azt mondta a doktornő hogy január 25-én...
Ganglion műtét
Tisztelt Doktor úr! A jobb csukló palmaris radiális régiójában kb 1 cm. rugalmas tapintatú terimét találtak közvetlenül az artéria radiális...
Ganglion után
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Pár napja, egy kssé erőltetett konditermi edzés után egy kicsi, kb. borsónyi ganglion alakult ki a csuklóm...
Ganglion és csontciszták
Egy 7 mm-es ganglion van a csuklómon, és több 2-3 mm csontciszta nem messze tőle. Voltam már fizikó terápián, uh-gos kezelésen, gyógyszert is...