Ganglion és csontciszták

Egy 7 mm-es ganglion van a csuklómon, és több 2-3 mm csontciszta nem messze tőle. Voltam már fizikó terápián, uh-gos kezelésen, gyógyszert is szedtem. Jelenleg lézer terápiára járok. Nem okozza pajzsmirigy probléma a laborvizsgálat negatív lett. Mi lenne a jó gyógyszer erre?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a ganglion témában

Vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. A Ganglion kezelése műtéti, ha nem múlik el spontán és panaszt okoz. Gyulladáscsökkentőt lehet rá szedni, de az általában csak a fájdalmat szünteti meg. A csontciszták lehetnek a pajzsmirigy betegség miatt is. A megfelelő kezelést a pajzsmirigy szakrendelésen állítják be, ha bebizonyosodik, hogy a miatt van. Illetve célszerű egy ortopédiai szakrendelést is felkeresni, mert ha a ciszta növekszik nő a törés veszélye és olyankor célszerű műtétesen megoldani a problémát.

Kérdés: 2010. július 27., 14:02; Megválaszolva: 2010. július 29., 13:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma