• Mi várható

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy egy térdízület uh vizsgálat megállapított Baker cystát ami sebészi úton lesz eltávolítva mitől alakulhat ki mennyi a felépülési idő ,mivel ez nem velem történt hanem édesanyámmal most én gondozom de az én párom is mozgáskorlátozott én sem vagyok egészséges ezért kérem mihamarabbi válaszuk.Tisztelettel egy rendszeres olvasó.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Baker ciszta témában

        A Baker ciszta a térdízület tokjának a kitüremkedése. Ez egy jó indulatú elváltozás, elrákosodni nem szokott. Oka a térdízületi egységének megbomlása, gyulladás, porcsérülés, megerőltetés, stb. A legtöbben nem szokták egyből a ciszta eltávolításával kezdeni, mert azzal, hogy a következményt eltávolítjuk, az okot még nem szüntettük meg. Első körben ízületi tükrözést szoktunk végezni, mely során ellátjuk a kiváltó okot és a cisztát is kiürítjük. ha ismételten újra telődik, akkor szoktuk eltávolítani, mert ilyenkor már kisebb az esélye a kiújulásnak, mint abban az esetben, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg. A felépülés általában 1-2 hét.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 18:16; Megválaszolva: 2011. május 18., 21:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: