Baker ciszta

Üdvözlöm, olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy a barátom baker cisztával szenved. illetve szenvedett, leírnám a körülményeket és bízom benne, hogy fognak tudni segíteni. Még nyáron kezdődött, hogy érezte, hogy valami nem stimmel a térdénél. Egy hónapig kb még terhelte is amikor végre elment orvoshoz. Akkor megállapitották, hogy baker cisztája van, kapott rá gyógyszert injekciót és bíztunk benne, hogy el is múlik. Aztán sajnos eltelt megint kb 2 hónap és nem múlt el.. visszament azt mondták, hogy műtét. Rá kb 3 hétre lett volna a műtét, érezte is pár nappal már műtét előtt, hogy mintha ott sem lenne már és nem is fájt neki. De elment. betoltál a műtőbe megkapta a gerincérzéstelenitot is, majd közölték vele, hogy visszahúzodott és nincs már ott. Mindez azért mert az orvosa nem foglalkozott vele mielőtt betolták volna vagy pár nappal azelőtt.. a lényeg, hogy eltünt neki, örültünk nagyon, azóta megint eltelt két hónap és érzi, hogy terhelésre fáj neki. megnéztem próbálom tapogatni és nincs neki ott.. de közben rossz érzés. Mi lenne erre a megoldás? hogyan lehetne elkerülni a műtétet, hova forduljunk, esetleg van-e erre valamilyen erősebb gyógyszer? vagy bármi, mert ő focizik, hamarosan kezdődik a szezon és nem szeretne ez miatt kihagyni. Nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a Baker-ciszta témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A Baker cisztáról tudni kell, hogy az nem egy önálló betegség, hanem valamilyen térden belüli zavarnak (porckárosodás, porcleválás, szalagszakadás, gyulladás) a kísérő jelensége. Ez akár magától el is múlhat, de addig, míg a kiváltó bajt meg nem szüntették ki is újulhat. Mindenképpen célszerű lenne egy MR vizsgálat a térdről és annak eredménye alapján egy ízületi tükrözés elvégzése. Ennek a műtétnek a keretein belül meg lehet szüntetni a Baker ciszta kiváltó okát és ezzel általában a panaszok is megszűnnek.

Kérdés: 2016. január 22., 10:35; Megválaszolva: 2016. január 24., 22:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma