baker-cisztával mennyit mozoghatok?

2014.08.19-én Baker-cisztát állapítottak meg a bal térdhajlatomban. már csak keveset futok, ugyanis takarítási munkakörbe kerültem át, ami azt jelenti, hogy naponta több zsák 110 literes szemetet kell mozgatnom, felmosó vödört vinni magammal. Az orvos xilox-ot írt, flector gélt választottam és fáslizom a lábam. Jövő héten kedden kell visszamennem, hogy mennyit javulok. Műtétről azt mondta, az még távol van. Futhatok-e valamennyit így is, vagy inkább nem szabad? A futáshoz célszerű-e használnom térdrögzítőt? a munkavégzéskor a lábaimon van kompressziós zokni.Ez jó-e, vagy nem szükséges? A kialakult probléma összefüggésben állhat-e a két évvel ezelőtti méhkivétel műtétjével? Köszönöm válaszukat.Kozák Rózsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Baker-ciszta témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ami biztosra vehető, hogy a méhkivételnek nincs köze a térdpanaszaihoz. Az, hogy mennyit mozoghat, azt a fájdalom szabja meg. Panaszmentesség esetén nincs akadálya a mozgásnak. Térdrögzítő csak instabilitás esetén szükséges. A kompressziós harisnya viselése visszeresség esetén indokolt. Én még valamilyen porcerősítő szedését is javasolnám a Xilox mellé. Pontosabb választ további vizsgálatokat követően lehetne adni.

Kérdés: 2014. augusztus 20., 12:17; Megválaszolva: 2014. augusztus 27., 22:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Baker ciszta
Tisztelt Doktor Úr! Dec. 16-án az MR vizsgálat kimutatta, hogy 11x5, 5 centis baker cisztám van a térdhajlatban. Műtétet javasoltak.Túl vagyok ár...
Baker ciszta
Üdvözlöm, olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy a barátom baker cisztával szenved. illetve szenvedett, leírnám a körülményeket és bízom...
Baker ciszta
Tisztelt Doktornő/úr! A férjem térdhajlatában Baker ciszta van, gyógyfürdőzhet e, valamint a teljes test masszázs nem ártalmas e. Üdvözlettel
Baker – cysta beavatkozás előtt
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hölgyismerősöm nevében írok. A hölgynél a térdfájdalmai után Baker-cystát állapítottak meg ultrahangos...
Baker-ciszta okozhat zsibbadást?
kedves Webdoktor. 2010 09 15 én diagnosztizáltak bal térd hajlatban Bayer-cystát ultrahang is készült ami meg erősítette.Egy 2, 5×1, 5×1cm...