• Sípcsont törés gyógyulása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretnem kerdezni hogy mennyi ido mire ujra jarni tudok sipcsont tores utan?Angliaban elek es sajnos az orvosok nem eleg hatarozottak de ezt most nem fejtenem ki.Spiralisan tort a tibi-am 1/3-nal es e mellet a fibula is a bokanal de ez a resz nem valt el egymastol.Konzervativ gyogyitasi modot javasolt egy idosebb orvos mig a fiatalabbak mind mutetet hajtottak volna vegre a labamon.A konzervativ gyogyitas mod mellett dontottem az mivel a idosebb doktor ur az ortopedia vezetoje.4. hetnel vagyok es a rontgen kepen lathato hogy a fibula gyogyult allapotban van de a tibian nem latni semmi javulast.Gipszes sin-nel van rogzitve a labam combnyakig es ez egy uvegszalas kotessel korbe tekerve.Legutobbi konzultacion lathato hogy az elso rontgen felvetelhez kepest a tibia 7.5 fokot el van mozdulva de azt mondtak hogy 10 fokig ez elnezheto.A gipszben mar tudom mozgatni a bokamat es sajnos a sipcsontomat is de azt mondtak hogy nem szivesen cserelnek le a gipszet mivel ezzt mutoben kellene megtenni hiszen nincsen meg gyogyulas a tibia kozott ahol res van.Mit javasolna nekem mit kerjek orvosomtol valamint mennyi idore kell korulbelul a gyogyulasra.Tudom hogy ez sok tenyezotol fugg de megis jo lenne valami atlagos idot kapni.Segitseget elore is koszonom szepen.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sípcsonttörés témában

        A lábszár törés konzervatív kezeléssel történő gyógyulásának időtartama változó. Függ attól, hogy a két csont milyen magasságban, milyen jelleggel tört el, milyen a végtag izomzata és milyen a csontállomány. Általában 8-10 hét alatt gyógyul meg annyira, hogy a gipszet le lehessen venni, és óvatosan és fokozatosan el lehessen kezdeni a terhelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 08., 18:30; Megválaszolva: 2011. április 12., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés