Sípcsontban elhelyezett csavarok

2009.04.27 én műtötték a sípcsontomatt tetek belle 3 csavart.
Most pedig fel rakták a járó gipszet 2009.05.06-án mikora számíthatok hogy leveszik? a csavar el törhett a lábambann  az mitől van hogy ha felálok ellilül a lábamm? Ha 2009. jún 10 -én leveszik a gipszet mikor lehet meneni strandra vagy valahov a a sabb miatt?   Mikora várható a  csavar kivételee? fogok még ezzel  alábammal ugyan ugy focizni  mint eddig fociztamm?   menyira lehet terhelni a lábamatt a járo gipszbenn?

WEBBeteg Szakértő válasza sípcsonttörés témában

Tisztelt kérdező!

A leírása alapján feltételezem, hogy a sípcsont felső, térdhez közeli, un. tibiacondylus törése volt, ezt szoktuk ugyanis csavarokkal kezelni, ha már sípcsontot említett. 6 hétig felhelyezett gipszrögzítés mellett már ezekben az időkben végezhet részterhelést, vag yis testsúlyának néhányad részével terhelje csak az operált végtagot. A gipszlevételt követően fokozatos terhelés során el lehet érni a teljes terhelést, nyugodtan érheti víz, ez már a műtéti területet nem befolyásolja. 6 hóhap múlva a csavarok eltávolíthatók, ha a csontos gyógyulás már bekövetkezett.Igazából csak ezt követően érdemes sportszerűen terhelni a térdet, nehogy a fémanyagok kivétele előtt azok mechanikai károsodása bekövetkezzen.

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. június 01., 21:47; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:58
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sípcsont törés gyógyulása
Azt szeretnem kerdezni hogy mennyi ido mire ujra jarni tudok sipcsont tores utan? Angliaban elek es sajnos az orvosok nem eleg hatarozottak de ezt most nem...
Mikor várható javulás?
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy legyen szíves tanácsot adi az alábbi problémámmal kapcsolatban. Április 30.-án...
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...
Csontsűrűség