Elesés után nem éreztem a lábam

2011. 01.10.-én este az otthonomban elestem. Hogy hogyan történt azt nem tudom, de nem is ez a lényeg most. Annyira megütöttem a lábam, hogy másfél óra elteltével is a jobb lábam nem éreztem, ráállni nem tudtam, és üvöltöttem kínomban. Azonnal lejegeltem a lábam. Hajnalban annyira elviselhetetlen volt a fájdalom, hogy férjem elvitt a sürgősségire. Az autóba beszállni alig tudtam, leülni, állni, menni....sikertelen volt. A sürgősségi osztályon a doktor rá sem nézett a lábamra elküldött röntgenre. Röntgen után közölte velem, hogy nincs törésem, és Cataflam gyógyszert írt fel. A fájdalom nem szűnt meg, sőt... Szombat hajnalban nagyon erős fájdalmat éreztem, mintha megpattant volna valami. Bevérzett a lábam, tiszta fekete lett a combom hátsó része, egészen a térd hajlatig. Futás orvoshoz, aki ugyan semmit nem tett és mondott, írt fel nekem Detralex-et és azt javasolta, hogy jegeljem tovább a lábam. Két hét elteltével fájdalmak közepett a Traumatológiára vissza vonszoltam magam. Nadrágot nem bírtam felvenni, a combom annyira eldagadt. A traumán újra leküldtek röntgenre, ahol újra megállapították, hogy nincs törésem. Szedjek fájdalom csillapítót és jegeljem továbbra is a lábam.Jegelem. Mai napig. az ülés így három hónap elteltével is csak úgy megy, hogy a jobb combom nem érhet a székhez, rettenetes fájdalmat érzek, olyan mintha nyomná valami a lábam. Estére a combom továbbra bedagad. Terheli egyszerűen nem tudom, a menés még ahogy megy, de egy gyorsabb iramot ha felvennék egyszerűen kimegy a lábam alólam. Vadgesztenye krémet és jégzselét használok rendszeresen és jegelem ahogy csak tudom naponta legalább kétszer. Ennek ellenére sem javul a lábam. Az igazság az, hogy hiába megyek vele vissza a traumára nem foglalkoznak vele. a körzeti orvosom adott beutalót ultrahang vizsgálatra amit majd júniusban tudnak megcsinálni. Elkezdtem szedni egy hete a Milgammát, gondoltam talán segít a lábam állapotán. Körzeti orvosom azt mondta, hogy valószinűleg volt egy mélyvénás trómbózisom. Mit tegyek? Választ előre is köszönöm. Tisztelettel: Krisztina69

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján több dolog is állhat panaszai mögött. Azt el tudom képzelni, hogy törése nem volt. Ami lehetett izomzúzódás, részleges izomszakadás. A mélyvénás thrombosis sem zárható ki. Ami egy kicsit megbotránkoztat az a nemtörődömség amit említ. Azt javaslom, ha így állnak ÖNhöz keressen egy másik kezelőorvost! Az ultrahang elég soká lesz, addigra sok minden változhat (javulhat, rosszabbodhat) . Mutassa meg magát egy másik orvosnak is!

Kérdés: 2011. április 07., 13:50; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
lábfájás és hideg
Tartósan hidegben dolgozok, egyik napról a másikra elkezdett nagyon fájnia sarkam, bokám és a lábfejem. A kérdésem az lenne hogy a hidegtől...
a lábfájás!
Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mi okozhatja a lábfájást, zsibbadást, görcsöt. Már egy hónapja tart.Nem nagy a fájdalom de...
Hát-lábfájás-mandulagyulladás
25 éves férfi vagyok, hát és lábfájással mentem orvoshoz. Először steril gyulladásra gyanakodtak, kizárták röntgennel és A Juvenalis...
Lábfájás
Kedves WEBBeteg! Kb. 2-3 hete jelentkeztek a panaszaim, amelyek a következők: egy-egy pillanatra tompa fájdalom jelentkezik a lábamban (rendszerint az...
Harántboltozat süllyedés és...
Tisztelt Dr. Úr/ Dr. Nő! 17 éves korom óta hordok magassarkú cipőket. Harántboltozat süllyedésem és kezdetleges bütyköm+ kalapácsujjam van....