Bordaközi fájdalom és kattanó érzés

3 napja fájdalmat érzek a jobb oldali bordáimnál a mell vonalában. A fájdalom olyan jellegű, mint amikor az ember térde "kiakad " és mozdulatra kattanó érzéssel jár. Az elmúlt hetekben vírusfertőzés miatt rengeteget köhögtem, lehet-e valamilyen idegbecsípődés, vagy tüdő eredetű? Menjek-e háziorvoshoz, vagy a tünetek maguktól is elmúlnak? Köszönöm válaszát, tisztelettel

WEBBeteg szakértő válasza bordaközi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Panszai miatt orvosi vizsgálat mindenképp javasolt!

Bizonyos vírusfertőzést követően előfordulhat bordaközi, szúró jellegű, esetleg hasogató fájdalom. A mellhártya érintettség kizárása céljából mellkas röntgen vizsgálatot célszerű elvégezni.

Panszai általában néhány napon belül oldódni fognak, úgynevezett non-steroid gyulladáscsökkentő (pl.: Cataflam) jótékony hatású.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 28., 21:42; Megválaszolva: 2011. március 04., 13:46
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Bordaközi fájdalom - Mitől lehet?
Már egy hete kínoz valamiféle rejtélyes fájdalom a bordáim körül. 4 éve eltörtem 4-5 bordámat, de a gyógyulás után eddig kutya bajom sem volt....
Borda közé szorult levegő
Kb. két napja a rettenetesen szúrkál az oldalamon de inkább a háti bordáim között. Valószinú hogy egy rossz levegő vételtől de nem is emléxem...
Segitség
Tisztelt Doktor! Nagyon erős bordközi fájdalmam van, sohajtásra érintésre és mozdulatokra jelentkezik. Két hete császármetszésem volt, a fájdalmak...
Borda
Tisztelt Doktor Úr/Nő!   Múlt héten a mellkasom úgy fájt, mintha megzúzódott volna, pedig nem ütöttem be. A bordámon elöl és a...
Szív?
Tisztelt Doktornő/úr! Mi okozhatja, hogy a bal mellem alatt a bordáim között szúró fajdalamt érzek, már pár napja. Nem erős a fajdalom inkább...