• Térd2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Üdvözletem.

        Olyan kérdéssel fordulok önökhoz,hogy egy térdsérülést követően az alábbi eredményeket kaptam amiket nem nagyon értek és szeretném ha önök ezt részletesebben elmagyaráznák nekem:

        Státusz: Bal patelle min ballot,flexio 0-70 fok, LCM eredése nyomásra érzékeny,fájdalmas,de izület med-an nem nyitható.

        Diagnózis:

        S8360 Dist.gen.l.s *                                                                                                  Y86H0 Egyéb balesetek követkkezményei

        Beavatkozások:

        11301 kontroll vizsgálat konzilium

        Javaslat:

        Rögzítő további viselése,kontroll 3 hét múlva

        Hát ezek közül sokat nem értek és konkrét tájékoztatást nem nagyon kaptam. Segítségüket előre is köszönöm.                                                                                             

             
         

        A leírás alapján Önnek egy térd rándulása van. Az izületben kialakult egy folyadékgyülem, mely a sérülés része. Szerencsére a szalagok nem sérültel jelentősen, mert a térde nem vált instabillá. Javaslom borogassa, jegelje, kenje valamilyen kenőccsel (Fastum, Flector, Diclac) és viselje a térdrögzítőt!


        Üdvözlettel,
        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
         

        Tisztelt Doktor úr. A múltkori diagnózist illetően igaza volt/térdficam/,mivel szalag és porcsérülésem nincsen a térdem stabil,viszont azóta eltelt pár hét,a rögzítő lekerült és egy gyógytornász múlthét óta kezel,viszont ma kellett vissza mennem kontrollra és ott az orvos azt mondta,hogy ízületen belüli gyulladásom van amit csak műtéti úton lehet helyre hozni/kitakarítani/.Viszont a gyógytornász szerint mióta elkezdett kezelni/5 alkalom másfél hét alatt/ 20fokot javult a hajlítási szög 30 ról 50-re és ha hason fekszem önerőből elérem a 70 fokot,bár a combizomzatom sorvadt és elég erőtlen,de ez fokozatosan javul mióta kezelnek. A Kérdésem az lenne,ön mit tenne és mit javasolna egy hasonló panasszal önhöz forduló betegnek? folytassa még a gyógytornát,vagy műtené? Nem lehetséges az,hogy az izomzat tapadt le és fogja a térdízületet,és gátolja a hajlítást?? Mielőtt még kés alá feküdnék szeretnék biztos lenni abban,hogy csak az a megoldás létezik ha ez a probléma. Köszönettel: Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a térd témában

        Én még folytatnám a gyógytornát. ha 20-30 kezelés lement, akkor egy ujjabb vizsgálattal megnézik a javulást, és ha kielégítő, és még várható további javulás, akkor további kezelásek jöhetnek, ha nem akkor a műtét mérlegelendő! Addig is valamilyen nem steroid gyulladáscsökkentőt írasson fel a háziorvosánál. Ha panaszai közben fokozódnának akkor azonnal menjen vissza kezelőorvosához, mert vizsgálat nélkül nem lehet pontos diagnózist felállítani!


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-04-30 14:09:30; Megválaszolva: 2010. április 30., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: