Chondrofiller információ, porcsérülés kezelése

Térdproblémám orvoslásához artroszkópiás térd műtét lenne szükséges (közel három éve már volt egy meniscus műtétem, de sajnos ismét fájdalommal jár a gyaloglás) , ahol a korábbi műtét zárójelentése, a legutóbbi MR és a panaszok alapján mind a meniscus műtve lenne, mind a porcsérülésem (med. femur condylus I-II fokú chondropathia, DG: CHP CMF gen sin. gr. I-II) Chondrofiller eljárással történő kezelése megtörténne. Az említett Chondrofiller viszonylag új technológia, az internetes forrásokat végigböngésztem német és angol nyelven, de nem igazán találtam olyan forrásokat, amelyekben ezzel az eljárással műtött betegek visszajelzéseit olvashattam volna. Hol van lehetőség ilyen esetben alaposabban tájékozódni? Egy alapos tanulmány megnyugtató lenne, de ilyet nem leltem. A reménybeli kezelőorvos illetve intézmény részéről kapott tájékoztatás számomra nagyon kevés, hasonló műtéten átesett páciensekkel nem sikerült felvennem a kapcsolatot, így nem merem vállalni a hosszú rehabilitációval járó műtétet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd témában

Magáról az eljárásról Én is olvastam, de nem tudom, hogy Magyarországon kik foglalkoznak ilyen eljárással, és milyenek az eredményeik. Kongresszuson, közleményekben sem hallottam, vagy olvastam róla eredményeket. Így nem tudok pontos információt adni Önnek.

Kérdés: 2019. április 19., 06:14; Megválaszolva: 2019. április 23., 18:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?