• Hideg lábak és kezek!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/ur/! A lányom arra panaszkodik mostanában, hogy a kézfeje és a lábfejei hidegek és pirosas lila.Nemtudom mi okozhatja nála ő 20 éves eddig még nem volt beteg csak a manduláját vették ki kicsi korában.Nem rég volt orvosnál akkor volt neki vérkép vizsgálata és jó volt az eredménye.Tudom nem sok információt tudtam leírni önnek de ha lehetséges akkor kérem rja meg mi okozhetja a panaszokat és hova fordulhatnánk vele? Válaszát előre is köszönöm. Saját problémám az, hogy a hátamon a gerincem melet van egy dudor nem fáj nem érzéken de ugy vettem észre mintha nőt volna voltam vele a sebészeten és azt monták ez egy zsir görcs.most felfedeztem a gégecsövem mellet is egy kicsit.Legyen olyan szives és erről is adjon nekem tájékoztatást.Köszönöm. Üdvözlettel:Baby.

        WEBBeteg szakértő válasza a hideg végtag témában

        Tisztelt Kérdező!

        A lányának Raynaud syndromája lehet, mely azt jelenti, hogy hidegre a capillarisok úgy reagálnak, hogy fokozottan összehúzódnak, így rosszabb lesz átemenetileg a vérkeringés. Ennek az elsődleges kezelése a megelőzés, a hidegtől való óvakodás, illetve ha súlyosabb tünetek jelentkeznek a téli időszakban, akkor értágítót lehet szedni. Azért fontos azonban egyszer egy immunológiai szakrendelésre bejelentkeznie, mert autoimmun betegség részeként, vagy annak bevezetéseként is jelentkezhet a Raynaud syndroma, és ezt szűrni kell. 

        A lipoma egy jóindulató zsírdaganat, melyet valóban nem feltétlenül kell megoperálni, csak ha olyan kellemetlen nyomási tüneteket okoz a mérete miatt, vagy olyan zavaró helyen van, vagy valaki kozmetológiai szempontok miatt nem bírja elviselni.  


        Kérdés: 2010-03-12 12:01:39; Megválaszolva: 2010. március 12., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: