• Arthrosis a térdben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ur!

        Egy eredmény felöl érdeklödnék! Orvoshoz csak két honap mulva kell vissza mennem.

        Ma voltam röntgenen az eredmény:A térd régiojában csontszerkezeti eltérés nem láthato. Mindkét lábon a harántboltozaton süllyedt, az I. MP izületben mérsékelt arthrosis van, minimális valgus állással.Vélemény:Hallux valgus l.u. min.grad  Válaszát elöre is köszönöm Egy beteg

         

        WEBBeteg szakértő válasza a arthrosis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Itt a rtg-en kopásos eltérést írnak le az I-es lábtőízületben, illetve a harántboltozatsüllyedés a lúdtalp szakmai elnevezése. A hallux valgus pedig az öregujj deformitása, amikor elhajlik. Ennek a deformitásnak a megoldására ortopéd cipőt, illetve súlyosabb esetben műtétet szoktak javasolni.


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 15:19:29; Megválaszolva: 2010. február 15., 15:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Körülbelül 2 éve küzdök fartályi- keresztcsonti fájdalommal, ami többnyire reggel a legrosszabb. Hosszabb ülés is fájdalmat okoz, de általában háton fekvés kozben a legintenzívebb akár napközben is, mintha tulfeszulne a...