• Térdizületi arthrosis, k. m. n.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteld Doktor Nő/Úr!

        A fenti diagnózissal bioptron lámpa kezelést kapok 10 alkalommal. A leletemre még a következő volt írva: "Az eminentiák és az ízfelszínek peremei főleg jobb oldalon deformáltak. Ezen oldali izületi rés medialisan kissé lelapult." Szeretném megkérdezni, ez mit jelent? A kezelések után úgy érzem - átmenetileg -, mintha jobban fájna a térdem. Lehetséges ez? Egyébként meg olyan nagy javulást nem érzek, igaz még csak a 4. kezelésen voltam. Várható a bioptron lámpával való gyógyítástól jelentősebb javulás? Előre is köszönöm segítségét, válaszát. Kovagyor

        WEBBeteg szakértő válasza a arhrosis témában

        A térdizületi arthrosis közismertebb nevén a porckopás. A bioptron lámpás kezelés nem tartozik az elfogadott kezelések között, de abból kiindulva, hogy arthrosisban mindig van kisebb-nagyobb gyulladás, lehet jó hatása a fájdalom csökkentésében, de magát az arthrosist nem fogja megszüntetni. Ilyen betegségben a következő metódusokat szoktuk végezni. Első körben valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt és valamilyen porcerősítőt szoktunk felírni. Ha ez nem használ akkor egy izületi tükrözést szoktunk javasolni, mely során felmérjük a porc tényleges állapotát (ezt a röntgen nem látja), illetve az elhalt szövetrészeket eltávolítani, és ezzel átmeneti javulást tudunk elérni. Az arthrosis végleges megoldása a protézis beültetés, de ezt csak akkor ha már a porc jelentős része elhalt!


        Kérdés: 2010-02-11 08:24:27; Megválaszolva: 2010. február 11., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: