Spina bifida 32 évesen, terhes vagyok

Tisztelt dr.nő! 32 éves nő vagyok.Problémám veleszületett spina bifida a derekamba a  keresztcsontnál. Egy hasi röntgennél hivta rá fel a dr ur a figyelmemet nem is tudtam hogy igy születtem, derék fájdalmam szokott lenni föleg emelésnél ennyi tünetem volt meg még annyi hogy a keresztcsontomnál ahol másnak kemény nekem ott puha. Abban kérem a segitségét hogy most babát várok és császár szülésnél én kaphatok a  betegség miatt gerincérzéstelenítést? Köszönöm válaszát! Gyöngyi.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza spina bifida témában

Kedves Gyöngyi!

Az Önnél található fejlődési rendellenesség egy elég gyakori fejlődési rendellenesség, 5-36%-ban fordul elő az irodalmi adatok szerint az Egyesült Királyság területén. Több formája van ennek a betegségnek, melyekből nagy valószínűséggel amely Önnek van az ártatlanabbik forma, feltéve, hogy tényleg nincs más tünete a leírtakon kívül (vizelettartási rendellenességek, súlyos gerincferdülés, lábában izomgyengeség, medencefejlődési zavar stb.) . Általában egy-két csigolyatestet (leginkább egyet) érint ez a nyitott gerinc az alsó háti-felső keresztcsonti szelvényen található az Ön által is említett puhaság, amely azonban a császár metszés során elvégzendő ún.spinális anesztézia esetén jóval a szúrási pont alá esik.Tehát kérdésére látatlanban válaszolva nagy valószínűséggel állíthatom, hogy semmilyen jellegű fennakadást nem fog okozni a baba világra hozásánál.

Amennyiben további kérdése van forduljon hozzám bizalommal!

Üdvözlettel: Dr.Palánkai Péter, aneszteziológus, akupunktúrás orvos

Kérdés: 2009. május 24., 00:07; Megválaszolva: 2009. május 24., 00:07
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?