SPINA BIFIDA

Tisztelt Doktornő/Úr!

1 évvel ezelőttre nyúlik vissza a problémám, mikoris hirtelen nyílaló fájdalom kíséretében ösztönösen "begörnyedt" a derekam, 1 hónapig tartott, míg eljutottam orvoshoz vele, aztán Reosolon nevű gyógyszert kaptam, amitől úgy tűnt rendbejöttem. De ismételten előfordult ez a fajta nyílalás a derekamba, mikoris elküldtek röntgenre, ekkor Spina bifidát állapítottak meg. És azt mondták ezzel együtt kell élnem, na most ez 30 évesen elég elszomorító, főleg  gyerekvállalás előtt állva.

A problémám: leginkább hosszan tartó állás után jelentkezik. Szinte nap mint nap megkeresíti az életemet (porszívózás, mosogatás..stb., vagy csak egy bevásárlás során)

Kérem segítsenek, miként tudnék ezzel együttélni, illetve mivel lehetne segíteni ezen a mindennapjaimat megkeserítő derékfájáson. (úszás, gyógytorna, fizikoterápiát már végigjártam semmi javulás.)

Kérem segítsenek!

 

Köszönettel:

Dóra

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál András válasza spina bifida témában

Kedves Dóra!

 

A spina bifida a gerinc csontos ívének részleges záródási hiánya, melyhez a gerincvelő fejlődési zavar is társulhat. Az Ön esetében ez nagy valsózínűséggel nem áll fenn, hiszen annak igen komoly tünetei lennének, melyek születésétől fogva fennállnának pl. széklet- és vizelettartási zavar, járászavar. Az Ön derékfájdalma nem biztos, hpgy ettől van, nahy valószínűséggel ez csak melléklelet. A fájdalom valószínűleg az ülő életmód, mozgáshiány, helytelen tartás miatti izommerevségből, izomgörcsből adódhat, mely ellen a rendszeres gerinctornával, úszással tehet. Próbáljon változtatni az ülésmódján, fekhelyén. Ha panaszai erre nem javulnak, forduljon ismét ideggyógyászhoz. Ha van ideggyök károsodásra utaló tünete a vizsgálata során, úgyis továbbutalják CT vagy MR vizsgáltra. A gyermekvállalást a leírt elváltozás nem befolyásolja.

 

Üdvözlettel: Dr Bessenyei MónikaÜdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. augusztus 08., 20:25; Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 20:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Spina bifida occulta SI....
Üdv. Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy ugye pár hete egyre erősebb fádalmakat észleltem a derekamnál. Atléta vagyok heti rendszerességel...
Spina bifida
Tisztelt Doktor Nő / Úr! Negyvenegy éves vagyok, elég sokat fáj a nyakam, és felkerestem egy ortopéd orvost, aki röntgen felvételt kért a nyaki...
S. I-en spina bifida
Nagyon fájt a derekam, és a hátam, ezért a háziorvosom elküldött röntgenre, ami kimutatta, hogy spina bifida S.I nevű betegség látható a...
Spina bifida 32 évesen, terhes vagyok
Tisztelt dr.nő! 32 éves nő vagyok.Problémám veleszületett spina bifida a derekamba a  keresztcsontnál. Egy hasi röntgennél hivta rá fel a dr ur a...
Izomrángás