• Hirtelen fellépő fájdalom a mellben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/Nő!

         

        36 éves gyermektelen egyedülálló nő vagyok. Az utóbbi hetekben minden nap szúró fájdalmat érzek a bal mellemben, ami általában a reggeli órákban felkelés után felálláskor jelentkezik. A fájdalom hirtelen fellépő szúró, döfő jellegű és pár perc alatt megszűnik. Ritkább esetekben, a jobb mellemben is jelentkezik. Fogamzásgátlót nem szedek és nem is, szedtem soha. A melleim nem változtak, nem érzek feszülő érzést és csomót, sem tapintok. A fájdalom mindig hirtelen jelentkezik. Melleim nem túl nagyok ezért melltartót nem hordok. A menstruációm erős, darabos 5-6 napig is elhúzódik. Az első pár napban erős alhasi görcsökkel, ami kiterjed a combomra. Általában 27-29 napos ciklusaim vannak. EKG vizsgálaton 4 hónapja voltam szapora szívverés miatt, ahol sinus tachycardiat állapítottak, meg ami kezelést nem igényel.  Sajnos az orvosom csak egy hét múlva fog megint rendelni. Kivárhatom, amíg visszajön, vagy azonnal forduljak a helyettesítő orvoshoz?
        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mell fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a szúró fájdalom hirtelen jelentkezik, de néhány perc alatt spontán el is múlik, és nem jár egyéb általános tünettel, mint pl. leverítékezés, vagy szapora szívdobogás, akkor valószínűleg nem szív eredetű, hanem valami más okozza. Ez a más, lehet a gerinc felől előre sugárző fájdalom, bordaközi ideg fájdalma, akár övsömör is, illetve lehet a mestruációs ciklus változása következtében a mell mirigyállományának eltérése, a változó hormonális állapotra való alkalmazkodás következménye.
        Ha azonban továbbra is szapora tartósan a szívműködés, 100 feletti a pulzus, akkor forduljon orvoshoz hamarabb, mert ha az tartósan fennáll, kimeríti a szívet, és gyógyszert kell szedni, illetve ki kell deríteni a tachycardia okát. Történt-e pl. pajzsmirgyhormon meghatározás? A pajzsimrigy túlműködés gyakran okoz ilyen panaszokat. Ha légvétellel összefügg esetleg a fájdalom, akkor mellhátyaizgalom, gyulladás is okozhatja a szúró fájdalmat, mitöbb akár légmell is kialakulhat, ha van erre hajlama, vagy esetleg megerőltette magát az utóbbi időben. Ezeket mellkas rtg vagy átvilágítás segítségével lehet diagnosztizálni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 22:27:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon