• Bal oldali hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!

        Már hosszú ideje annak hogy erős fájdalommal jár a mélyebb levegővétel. A hátam bal oldali részén szinte átsugározódik a bordám, a tüdőm és szívemen ez a fájdalom. Engedje meg hogy bővebben kifejthessem a panaszom.

        Ezzel a problémámal kapcsolatos vizsgálataim a következők voltak: EKG, vérnyomásmérés, többszöri tüdőszűrés, nyakcsigolyaröntgen, és általános felülvizsgálat, melyek során semmi elváltozást nem észleltek, a vizsgálatok eredménye jó lett. Azonban a fájdalmam egyre intenzívebb és bizonyos pozitúrában is érzékelem; például fekvés - és ülés közben, vagy akár a rá gyakorolt nyomástól (is). Hangsúlyoznám hogy csak a bal oldalam fáj. Terheléses asztmát régebben megállapítottak, azóta nem végzek intenzív sportot. Erőtlejes pollenallergiám van, de kétlem hogy ezzel állna összefüggésben.  Tüdőgyulladásom nem volt. Sajnos az orvosok nem tudják a fájdalom pontos eredetét. A háziorvosom feltevése az, hogy idegbecsípődés. Véleményem szerint az sokkal intenzívebb és fájdalmasabb, az ember mozgását is jóval inkább korlátozza. A félelmem hogy nem tudják kideríteni mi okozhatja a fájdalmam. Szíveskedjen tanácsot adni hogy a rheumatológián, vagy az ortopédián tudnak alaposabb vizsgálatot végezni?

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elképzelhető, hogy igaza van a háziorvosának, és tényleg idebecsípődés okozza a panaszokat. De a légvétellel összefüggő fájdalom másik gyakori oka a mellhártyagyulladás, vagy izgalom, melynek sokszor sem kimutatható laborjele, sem pedig rtg eltéréssel nem jár.
        Nem tudom, hogy milyen gyógymódot próbált ezidáig, de valamelyik fajta nem szteroid gyulladácsökkentőt kellene megpróbálni a fájdalomtól függetlenül legalább 1 hétig tartósan szedni, illetve meg kell próbálni tornával, massage-al segíteni. Ha gerinc eredetű, vagy a csigolyák elmozdulása, idegbecsípődés okozza, akkor szép lassan hogyan reagál ezekre a fájdalom. nem tudom, hogy mennyivel lenne előbbre ha reumatológushoz megy, talán inkább azt ajánlanám, mint az ortopédiát!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-11 08:16:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: