Mi a problémám?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Azzal a problémával fordulok a Web-beteghez, hogy két éve hasi fájdalmam alakult ki. Alkalomszerűen szúró, görcsös fájdalmat érzek jobb oldalon a bordáim alatt. Körülbelül 2,5 éve kezdődött. Eleinte még teljesen elviselhető volt, mintha csak a levegő szorult volna be a bordáim közé. Őszintén szólva nem kerítettem túl nagy feneket a dolognak, majd egyre többször jelent meg és intenzívebb lett a fájdalom. Közel egy év után a pandémia időszakában, három otthon töltött hónap után teljesen elmúlt. Mikor újra vissza kellett állni a fogorvosi szék mellé, 2 hónap után fokozatosan újra előjött a fájdalom. Újra hol elmúlt, hol intenzívebben volt érzékelhető. Terhelés hatására, munka (fogászati asszisztens - rossz testtartás) , súlyzós edzés, akár egy esti séta hatására felerősödött ez a szúró érzés. Tavaly februárban készült ultrahang, vérvétel. Semmi elváltozást nem találtak. Nőgyógyásznál is jártam, ő is mindent rendben talált. Azt állapították meg, hogy a probléma nem bel-szervi eredetű, esetleg mozgás-szervi lehet. Jártam masszőrnél, gyógy-masszőrnél, csontkovácsnál, fizikoterapetutánál is. Egyikük sem tudott biztos diagnózist felállítani, csak találgatnak. Mára már minden napos ez a fájdalom, akadályoz a munkám elvégzésében és a mindennapokban is. Fájdalomcsillapító hatására időközönként enyhül, időközönként viszont egyáltalán nem múlik el. Pihenés, fekvés hatására 2-3 percen belül teljesen megszűnik! Azt remelem Ön, talán tud nekem segíteni a probléma forrás megtalálásában. Nagyon boldog lennék, ha csak lépéssel is akár, de előrébb tudnék lépni több, mint két év után a fájdalom megszüntetésének irányába. Előre is nagyon köszönöm, várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza bordaív alatti fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A mozgásra és álló terhelésre jelentkező panaszok bizonyára mozgásszervi eredetűek, ha nem találtak neki belszervi okot, akkor még inkább valószínű, hogy azok. Az eredetük lehet, hogy a gerincben vagy annak közelében van, esetleg az alsó bordáknál. Ha még nem járt orvosnál, javaslom, hogy keressen fel mozgásszervi orvost (ortopédus, reumatológus) aki pontosabban meg tudja vizsgálni önt és képalkotó vizsgálatokat is tud rendelni önnek. A szakemberek, akiknél eddig járt, nem tudnak diagnózist felállítani és ennyi idő után már szükség lenne orvosi vizsgálatra is.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2021. május 07., 18:02; Megválaszolva: 2021. május 15., 21:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Hasfájdalom.
Tisztelt Doktor Úr! 1éve nyáron megemeltem magam, és a bal oldalon a bordák alatt érzek fájdalmat még mindig...lassan 12 hónapja. Voltam...
Tartasjavito?
Tiszelt Doktorno! Gyerekkorom ora rossz testtartasom van, eloregornyedt vagyok, fajdalmaim csak turazasok, kerkeparozasok utan vannak. Remutamologus...
SPA, vagy nem SPA?
Tisztelt Doktorúr/nő! Kérem értelmezzék a lelet szövegét, amit a barátnőm SPA gyanúja miatt kapott. "Kétirányú D és L gerinc, betekintő SI...
Lelet értelmezés
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy volt 7 hete egy balesetem, megcsúsztam a lépcsőn, a kisfiammal a kezemben ,nem estem el, de nagyon mélyen...
Gyermek ízületi kattogás
Tisztelt Doktornő. Lányom 11 éves, túlsúlyos kislány. Az utóbbi kB. Egy évben kattognak az ízületei, pár hónapja a lábfeje lépéskor, járáskor...