Hirdetés
      • Bal bordaív alatti tompa fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 3 hete 5-6 napig keserű szájízt éreztem. Ez mára többségében elmúlt. Viszont az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy bal bordaív alatt tompa “fájdalmat” érzek. Mintha nyomna valami valamit érzésem van. Leginkább akkor jelentkezik ha ülök. Székelési szokásaim nem változtak egyéb hasi panaszom nincs. Talán annyi, hogy sok a gyomorsavam, erre quamatelt szedek. Érdeklődnék, hogy milyen betegségre utalhat ez. Kb. 2 éve ehhez hasonló fájdalmat éreztem. Gyomortükrözést végeztek rajtam ami nem mutatott elváltozást. Nem tudom, hogy összefüggésben lehet-e, de hajnali hát. Ill. derékfájdalmam van ami csak éjjel jelentkezik, álmomból felkelt, mozgásra elmúlik. Mire gyanakodjak? Hova forduljak? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a bordaív alatti fájdalom témában

        A bal bordaív alatti panaszt okozhatja gyomorhurut, reflux betegség is, emiatt érdemes lehet a Quamatel dózisát emelni, étkezni gyakran, lassan, nyugodtan, egyszerre keveset (esetleg Helicobacter-fertőzés irányába vizsgálódni). A mozgásszervi panaszt, ha zavarja az ágynyugalmat, mindenképp tovább kell vizsgálni, első körben reumatológus vagy ortopédus felkeresése javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 01., 13:46; Megválaszolva: 2019. február 04., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: