Érdemes-e kollagént szedni idős korban térdfájás, hátfájás ellen?

Üdvözletem! Édesanyám 80 éves, és térdfájással, hátfájással bajlódik. Én pár napja elkezdtem csirkekollagént szedni, mert nekem is fáj a térdem. (Mellesleg idáig nem segített, de lehet, hogy csak hosszabb távon érezteti a hatását.) Neki is ezt ajánlottam, de azt mondta, hogy az ő korában már nem épül be a kollagén a szervezetbe. Kérdésem, igaza van-e ebben. Ha igen, mit ajánl neki hátfájás ellen? Köszönettel Stark Tibor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza hátfájás témában

Kedves Kérdező!

Szerintem sem használ a csirkekollagén hátfájás ellen 80 éves korban.Legalábbis nincs ilyen hatás bizonyítva az említett anyagról. A beépülése szintén kérdéses, minden életkorban.

Idős ember hátfájását, ha nincs a hátterében kezeletlen csontritkulás, vagy sérülés, vagy nagyobb tartáshiba, helyi lazító krémekkel, tornával , esetleg otthoni TENS kezeléssel, óvatos masszírozással, esetleg fájdalomcsillapítókkal szoktuk kezelni. Le is pihenhet röviden, ha fáj a háta. Ha ezek nem használnak, szükséges a hátfájás okát keresni és orvoshoz fordulni.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2021. február 04., 23:26; Megválaszolva: 2021. február 12., 17:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?