Boka sérülés

Szép napot! December 29.én leestem a lépcsőről, magam alá fordult a bokám. A balesetiben megröntgenezték, azt mondták, hogy felső bokaszalag sérült. Ortézist kaptam rá, 3 hétig éjjel nappal, 3 hét után csak nappal. Jegelni, polcolni, pihentetni. A duzzanat csökken, de még mindig látható, nem tudok rendesen ráállni, sokszor görcsöl, feszül. Az orvos először azt mondta, 3-4 napig ne dolgozzak. 1 hét múlva mikor kontrollra mentem, már azt mondta, még 2 hétig kíméljem, ne terheljem. A papíron az áll : Diagnózis : Dist. talocruralis l. d. S9320 a boka- és láb-szalagok szakadása W19H0 esés, k.m.n A kérdésem az lenne, tulajdonképpen mi történt a bokámmal? Szalagszakadás? Mert nem gipszelték, úgy tudom,az komolyabb. Mikor terhelhetem nyugodtan állómunkával? (14 órás) Mellékelek egy ma készült képet (01.08). Előre is köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza a bokaficam témában

Tisztelt Hölgyem! A leírtak és a kép alapján vélhetően részleges szalagsérülés történt, ami bevérzéssel járt. Ez a bevérzés még nem szívódott fel teljesen, illetve a bokarögzítő lazább részein vagy az alatt markánsabban látható az összegyűlt vérömleny. Ez fel fog szívódni, de hosszabb időt igényel. Ennyi idő után a fokozatos terhelés a rögzítőben megkezdhető. Ha tartós álló munkát végez, úgy eleinte biztos duzzadtabb lesz a boka és láb területe. A teljes funkció visszatérése, és a duzzanat megszűnése csak újabb hosszú hetek után várható. Ennél pontosabb időbeli meghatározás a klinikai vizsgálat nélkül nem lehetséges. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2021. január 08., 15:24; Megválaszolva: 2021. január 10., 12:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye
Reggeli derékfájdalom
Kedves Dr.Nő, 23 Éves vagyok. Gyakori probléma nálam, hogy az alvást megnehezití számonra a derékfájdalom. Gyakran arra ébredek, hogy rettenetesen...