2 hónappal bokarándulás után

Tisztelt Címzett! 2 hónapja rosszul léptem a lépcsőn, és 2 lépcsőfok eséssel magam alá bicsaklott a bokám. Ekkor 15 hetes terhes voltam. 12 éves korom óta 8-9 alkalommal bicsaklott ki a bokám, sokszor jártam a balesetin, de röntgenfelvételen és az orvosi vizsgálaton (mozgathatóság, nyomásérzékenység) kívül más vizsgálat nem történt. A kezelés valamennyi alkalommal hideg vizes, jégzselés borogatással, felpolcolással kimerült. Mivel 36 évesen első kisbabámat várom és voltak korábbi magzatelhalásaim, kockáztatni nem szerettem volna röntgenfelvétellel, így nem mentem orvoshoz. Vállalom a felelősséget döntésemért, ami lehetséges, hogy nem volt megfelelő. Jegeltem a bokám, felpolcoltam, valamint miután lábra tudtam állni 3-4 nap múlva, bokarögzítőt viseltem egy bő hónapig. Azóta járásnál már nem érzek fájdalmat, azonban a mozgástartomány még be van szűkülve (tornáztatom) , vannak még fájó helyzetek 2 hónap távlatából. Ha sokat terhelem, még látok rajta duzzanatot, valamint alapból pirosasabb árnyalata van a sérült bokámnak (nem feltűnő egyáltalán) . Kérhetnék tanácsot, iránymutatást, hogy érdemes-e még terhességem alatt orvoshoz fordulnom, vagy egy kis idővel, türelemmel megszünhetnek panaszaim? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokaficam témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. leírása alapján teljesen jól tette, hogy nem röntgeneztette meg magát. nem vitte volna a gyógyulást lényegesen előrébb. Eltörve valószínűleg nem volt, mert sokáig nem bírt volna ráállni. A bokája a gyerekkori dolgok miatt valószínűleg sérülékenyebb. ennek oka lehet a szalagok megnyúlása, vagy régebbi szakadása is. tekintettel arra, hogy panaszai csaknem megszűntek, további javulás és gyógyulás is várható. A jelenlegi panaszok a terhesség miatt is lehetnek. Azt javaslom, hogy szülés után keressen fel egy baleseti, vagy ortopédiai szakrendelést. Ultrahang, vagy MR vizsgálat segítségével pontosan meg lehet állapítani a bokaszalag állapotát, és ha el van szakadva, akkor a későbbiekben műtétesen kezelhető. Pontosabb választ a vizsgálatok után kaphat.

Kérdés: 2019. június 24., 18:15; Megválaszolva: 2019. június 27., 22:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?