Mikor kezdhetek fitballozni és táncolni bokaficam után?

2012. 07 22-én bokaficamot szenvedtem. Az orvos szerint ez semmi, csak terheljem és néha jegeljem. Se gyógyszer, se krém se tanács! Egyetlen pozitívuma volt, hogy kaptam bokarögzítőt. Mivel nem bírtam járni így a net segítségével gyógyítom magam. Sajna a környéken nem találtam más orvost a szabik miatt. A trauma a bal bokámat érintette. Szerintem részleges szakadás is van. Duplára dagadt és véraláfutás lett a lábszáram két oldalán, belső boka alatt, külső bokán és a lábfejen. 3 hét után szivódtak fel. Rögzítőt használom még, de jelenleg a belső rész fáj, sőt estére piros folt van rajta és be is dagad. Heti 2-3 fitball és tánc edzésre mikor kezdhetek el járni? Lelkemnek nagyon hiányzik már. 1 hete kicsit gyógytornásztatom is a lábam. Segítségüket előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokaficam témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nem zárható ki a részleges bokaszalag szakadása sem. Azt javaslom, hogy eddigi pihentetést követően rögzítőben fokozatosan terhelje a bokáját. A legjobb a kerékpározással való kezdés lenne és 2 hét alatt érje el a teljes terhelést. A tánc és a fitball egy hónap múlva javasolt.

Kérdés: 2012. augusztus 27., 06:33; Megválaszolva: 2012. augusztus 27., 17:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?