Rotator köpeny syndroma

Tisztelt Doktornő! 2021. Január 2-a óta minden előjel nélkül a bal vállamban iszonyatos fájdalom jelentkezett, melyhez társult, hogy a karomat megemelni nem tudom. Mivel a fájdalom és a mozgás nem javúlt hanem fokózódott így hétfőnfelkerestem a traumatológiát. Röntgen és UH vizsgálat történt mely eredménye RTG: subac.meszesedés UH: Az AC izületi rész nem szűkebb. A tub. maius konturja megtartott. A ROK folytonossága és deltoidealis konturja megtartott. AROK állományában apró meszesedések láthatók, körülötte folyadék. Abiceps ín szerkezete szabályos. A subdeltoid bursaban, a subacromialis illetve a biceps ín körül recessusban kóros folyadékgyülem nem látható. TH: 1 a Depo-medrol ia. Diagnózis: M7510 rotator köprny syndroma. Kérdésem szükséges-e a váll műtét, mivel ismétlődnek ezek a fájdalmak? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a vállfájdalom témában

Kedves Kérdező! Az elvégzett vizsgálatok és a panaszai alapján önnek valóban rotátor köpeny szindrómája van, ami aktuálisan gyulladással is jár. A meszesedés is gyulladásra utal. A fájdalmak ismétlődése miatt nem szükséges műteni a vállát, és alapvetően ezt a betegséget nem műtéti úton gyógyítjuk. Gyulladáscsökkentés ( mint pl. az injekció amit kapott), néhány napos gyógyszerszedés, fizikoterápia, gyógymasszázs és gyógytorna a kezelése ennek a betegségnek. Persze szükséges meghatározni, hogy miért jött létre ez a gyulladás és kezelni az okát is. Ez az oki kezelés néha műtéti, de alapvetően konzervatív , azaz műtét nélküli kezelésre számítson. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2021. január 06., 13:49; Megválaszolva: 2021. január 06., 14:23
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma