Miért fáj a bal felkarom

Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik napról a másikra.Voltam orthopedián, készült váll rtg, amin organikus elváltozás nem látható szerepelt, és az, hogy dg: arthrosis. Ezt nem nagyon értem. Felírtak uh kezelést, amit végigcsináltam, de semmi eredménye, mostanra már nagyon beszúkült a karom mozgása, szinte minden mozdulatra fáj. A nyakam nem fájt, csak most pár napja, mert rosszul feküdtem éjszaka, legalábbis nem jellemző, hogy fájna a nyakam. A bal felkaromban van egy 3 cm átmérőjű lipoma, amire azt mondta az orvos, hogy biztos nem azért fáj a karom. Uh készült.Nyaki rtg nem, de úgy érzem, hogy a nyakam nem fáj, nem onnan sugárzik a fájdalom.Ez a fájdalom nagyon erős, ha rosszul mozdulok, pl csavaró mozdulatoknál, felfelé se tudok már nyúlni, a jobb hónaljamat sem érem el, ilyenkor olyan érzés, mintha tüzes vasat nyomnának a karomba, végig az izmom fáj, és kb fél percig meg se tudok szólalni. Sokszor nyugalmi helyzetben is kellemetlen, de nem erős fájdalmam van. Lehet nem ettől van, de amikor fáj, akkor, ha megemelem a lipomámat, enyhül a fájdalom. A sebész nem akarja eltávolítani, pedig kértem rá. Elképzelhető, hogy nyakfájdalom, és az onnan való kisugárzás nélkül is okozhatja a panaszaimat valami nyaki gerinc probléma? köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza vállfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A leírása alapján vállízületi problémának gondolom a panaszát. Elképzelhető, hogy mégis a nyaki gerincből sugárzik ki az aktuális fájdalma, de egészen biztosan van probléma a vállízületével is.

Én sem tartom valószínűnek, hogy a felkaron levő 3 cm-es lipoma ilyen komoly panaszokat okozzon.

Értem, hogy volt már az ortopédián és kapott kezelést is, mégis azt tanácsolom, hogy menjen vissza az ortopédushoz, vagy reumatológushoz forduljon, mert ismételt betegvizsgálatra és annak megfelelő újabb diagnosztikus lépésekre és kezelésre van szüksége.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2021. július 26., 18:15; Megválaszolva: 2021. július 29., 15:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Rotator köpeny syndroma
Felkarban fájdalom, sportsérülés
Jó napot! Hetente két alkalommal járok edzésekre rendszeresen, röplabdázok. 2 éve kezdtem a sportot de még nem volt olyan sérülésem ami 2...
Váll fajdalom
Kedves Doktornő Heti 3 4 alkalommal járok konditerembe már 3 éve eddig ilyen problémám nem volt hogy ennyire fájt volna a vállam mindig nagyon...
váll fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta fáj a bal vállam, ha mozgatom, olyan érzésem van, mintha kattogna benne valami. Kérem szíveskedjen megnézni a...
válljájás
T Doktornő! A jobb vállam, a vállcsúcstól lefelé kb.15cm.re szinte állandóan fáj, éjszaka nemtudok aludni mert azt érzem hogy leszakad.Raktam...