Hirdetés
      • Hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 8 hónapja, változó gyakorisággal és intenzitással tartó hátfájdalmam miatt kerestem fel 6 hónapja a körzetes reumatológiát. Eleinte csak egy bal lapocka alatti furcsa zsibbadás érzés volt (végtagokba nem sugárzik), aztán átment enyhe, maximum közepes fájdalomba, és szétterjedt minden irányba. Néha fent fáj a nyakamnál, ritkábban a derekam környékén, a leggyakoribb középen, az említett területen. Ami általánosságban elmondható, hogy a hátam közepe és bal oldala érintett a kellemetlenségekben. Néha csak zsibbad, néha fáj, néha pedig egy ilyen furcsa "mintha beakadt volna valami a lapockám alá" érzésem van. A Reumatológus masszázst és gyógyvizet javasolt, ez hosszútávon nem oldotta meg a gondot. Készült egy teljes gerinc röntgen nagyjából egy hete a hátamról, ennek kiértékelésében szeretném a segítségét kérni. Mik a további teendők, vissza szükséges e menni reumatológiára, esetleg ideggyógyászatra, vagy a tünetek továbbra is a masszázst és a tornát indokolják? A leleten található mellkas felől "áttükröződő" góccal hova kell mennem? Tüdőgondozóba? Köszönettel: Eszter

        Dr. Puskás Réka válasza a háti fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Igen, a reumatológiára szükséges visszamennie a lelettel. Veszélyes dolgot nem írtak le rajta, de a reumatológusának látnia kell a leletet. Valószínűleg továbbra is masszázst és gyógytornát kell kapnia/végeznie, de a reumatológusnak gondoznia kell az ön problémáját, amíg a panaszai el nem múlnak. A tüdőgondozóba is el kell mennie, de pulmonológus szakorvosi vizsgálatra, nem csak egyszerű szűrésre. Valószínűleg a legfontosabb a kezelésben a gyógytorna lesz, addig is, amíg orvosához visszatér, háti és nyaki nyújtó gyakorlatokat már végezhet. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. február 24., 09:27; Megválaszolva: 2020. február 27., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egyszer írtam ide a lábammal kapcsolatban. 2019 őszén végeztek a jobb bokámnál ASC-t, shaverrel kitakarították, vastag heges területeket oldották. Illetve boka ízületben synovitis volt, ott debridement...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció