Mellkas és nyaki fájdalom

Kedves Dr. Kerekes Èva, már több mint egy éve kezdödött fájdalmaim. (elötte még háziorvoshoz sem nagyon mentem) Külföldön élek, és itt is rengeteg idö egy-egy orvoshozbejutni, általában 1-3 hónap várakozási idö van. Erös mellkasi fájdalmam volt elöször a bal oldalamon. Rögtön ekg, egésznapos ekg, vérvétel. De minden szuper, csak a fájdalmam erösödik. 2 hónap után végre elküldtek ortopédiára. A második orvos vett csak komolyan (akkor már minden nap fájdalomcsillapítot szedtem, és idegileg is teljesen kivoltam) . Bordaletapadás(nem tudom ennek mi a magyar kifejezése, nem találtam rá) , a gerincböl kilépö idegek vannak a bordáknál, becsípödve, letapadva. Kaptam rá manuális terápiát, amivel ellazítottak, és az oriási fájdalom elmaradt, de továbbra is megmaradt a hirtelen belenyilalo fájdalom. Fizettem több hónapon keresztül magánban is szuper terápeutát, aki addig jutott, hogy ha minden héten megyek akkor elviselhetö a fájdalom, de ha 2 hétig nem megyek iszonyat erös lesz. ìgy vissza az ortopédushoz, aki csinált röngent a gerincröl, és Morbus Scheuermann szindrómát állapított meg. Kiírt egy ambuláns rehabilitáciot, ahol a hátizom megreösítése a cél. Közben már a nyakam is iszonyatosan fáj, sokszor szédülök, kisebb fej mozgatástól is, de pl liftböl kilépve, vagy más tevékenységkor is, néha napokon keresztül enyhe szédülés van. (még várok a fülészetre) . A hátizmom egyre erösebb, sokkal jobb tartásom lett, mindig figyelek hogyan tartom magam, rendszeresen sportolok most már, és rendszeresen lazít el a manuálterapeuta. De akkor miért fáj még mindig a mellkasom, miért olyan mintha sokszor egy kést döfnének át rajtam, vagy a bal kezem leszakad, levegövételkor szúróérzés, és a szédülés.... Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e bejelentkeznem egy neurologushoz? Vagy teljesen ortopédiai eset vagyok, és feleslegesen várnék 3 hót egy neurologus idöpontra? Nincsen olyan napom hogy több fájdalmam lenne. Közben a kedvem jobb lett, mert sikerült felfognom, hogy nem a szívböl jön a fájdalom. Köszönöm válaszát Piroska

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Háti fájdalom témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nem, nem érdemes neurológushoz menni. jó úton halad, talán egy kis szorogásoldó is segítene. A krónikus fájdalom pszichiátriai kórkép. Valami nincs rendben ott belül, a lelkében. Ha rendben lesz, a Sheuermann szindrómából adódó fájdalmai nem lesznek állandóak, és megtanul bánni velük.

Gyógyulást kívánok, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

Kérdés: 2016. január 19., 14:37; Megválaszolva: 2016. január 19., 23:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Hátfájás
Tisztelt Doktornő! 8 hónapja, változó gyakorisággal és intenzitással tartó hátfájdalmam miatt kerestem fel 6 hónapja a körzetes reumatológiát....
Lapocka tájéki fájdalom
Tisztelt Doktornő! Két hónapja érzek enyhén sajgó-szúró jellegű fájdalmat a bal lapockám környékén. Mozgásra nem,inkább éjjel,huzamosabb...
Milyen gerincbetegségem lehet?
Erős gerincfájdalom kínoz évek óta. Pihenni sem tudok néhány óránál többet. Kb 16 éves korom óta fáj a gerincem és a nyakam. Eleinte még...
32 évesen 70 évesnek megfelelő...
Üdvözlöm! Az évek során sok-sok hátfájás után végre elmentem ortopédiára. Elküldtek röntgenre, ahol az alábbi eredmény született, s...
hátfájás
Kedves Doktornő! 3 hete fáj a hátam a lapockák között ha megnyomom a csigolyát ott érzek fájdalmat. Orvosnál voltam idegbecsípödést...