Lapocka tájéki fájdalom

Tisztelt Doktornő! Két hónapja érzek enyhén sajgó-szúró jellegű fájdalmat a bal lapockám környékén. Mozgásra nem,inkább éjjel,huzamosabb ideig tartó fekvésnél jelentkezik,illetve ugyanazon az oldalon,a bal vállamban érzek fájdalmat,ami a bal karomba sugárzik,enyhe bizsergő érzéssel. Laborvizsgálaton vashiányos vérszegénységet állapítottak meg, (ami már több mint egy éve fennáll) , illetve kicsit magasabb volt a fehérvérsejt számom: 11,5 G/l (ref.érték: 4,5 - 11,0 G/l) Háti MR vizsgálat eredménye: -------------------------------- T1, T2 súlyozott STIR sagittalis, T2 súlyozott coronalis síkú felvételeket készítettünk a C.VII. csigolyától az L.I,. csigolya magasságáig. Axialis síkú T2 súlyozott felvételeket készítettünk a középső háti szakaszról. A gerinc íve diszharmónikus, a háti kyphosis íve fokozott. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak. A zárólemezeken helyenként egy-egy Schmorl benyomat látható. A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott szekvencián csökkent. A Th.VII. discuson minimalis bal paramedialis protrusio látható. ------------------------------- Hasi-kismedencei,ízületi ultrahang,illetve tüdő CT nem mutatott rendellenességet. Panaszaim sajnos azóta sem szűnnek,sőt,már a bal oldali hónalj résznél is érzek fájdalmat,ami izomfájdalomnak tűnik. Ha felemelem a karom,feszülést érzek a hónaljárok hátsó részénél,illetve nyomásra érzékeny,izomláz szerű fájdalom. Tanácstalan vagyok,nem tudom mi lehet,ami ilyen hosszú ideje fennáll. Nagyon félek a daganatos megbetegedésektől. Doktornőtől szeretném kérdezni,hogy az MR-lelet,és a tüneteim alapján mit valószínűsít,illetve,hogyha rosszindulatú elváltozás állna a háttérben,akkor azt a háti MR kimutatta volna,vagy külön el kell végeztessek egy vállízületi lágyrész MR-t is? Köszönettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza háti fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az MR leleten nem mutatkozott olyan elváltozás ami a panaszaiért felelős lenne. Maguk a panaszok egyébként a nyak vagy a felső háti gerincszakasz problémáira jellemzőek, innen mennek a kisugárzó fájdalmak a váll, kar és a lapocka területére. Mivel mozgásra nem változik a helyzet és inkább éjjel jelentkezik, kivizsgálást szoktunk javasolni. Beszélje meg a panaszait háziorvosával, különösen, ha fél a daganatos betegségektől. Mellkasi röntgen vizsgálat, hasi (főleg felső hasi) ultrahang vizsgálat, szükség szerint belgyógyászati vizsgálat illetve esetleg az emlő szűrővizsgálata javasolható első körben. De meg kell említeni, hogy a vashiányos állapot is szokott háti fájdalmakkal járni. Természetesen részletes mozgásszeri betegvizsgálat is javasolt, abból meg lehet állapítani a mozgásszervi okokat.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2019. július 26., 20:54; Megválaszolva: 2019. július 30., 14:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Hátfájás
Tisztelt Doktornő! 8 hónapja, változó gyakorisággal és intenzitással tartó hátfájdalmam miatt kerestem fel 6 hónapja a körzetes reumatológiát....
Mellkas és nyaki fájdalom
Kedves Dr. Kerekes Èva, már több mint egy éve kezdödött fájdalmaim. (elötte még háziorvoshoz sem nagyon mentem) Külföldön élek, és itt is...
Milyen gerincbetegségem lehet?
Erős gerincfájdalom kínoz évek óta. Pihenni sem tudok néhány óránál többet. Kb 16 éves korom óta fáj a gerincem és a nyakam. Eleinte még...
32 évesen 70 évesnek megfelelő...
Üdvözlöm! Az évek során sok-sok hátfájás után végre elmentem ortopédiára. Elküldtek röntgenre, ahol az alábbi eredmény született, s...
hátfájás
Kedves Doktornő! 3 hete fáj a hátam a lapockák között ha megnyomom a csigolyát ott érzek fájdalmat. Orvosnál voltam idegbecsípödést...