Vélemény: Fibromyalgia,Scoliosis dord.lumb., Discopathia cerv.

Tisztelt doktor! Van wgy 56mm-es nyakiborda.Gyakran bedagad a hátam és be is csomósodik.Gyakran görcsös össze húzadást is tapasztalok és a fejemet is egyre nehezebben tudom mozgatni.Nagyon fáradékony vagyok és egyre kevesebbet birok nem végzek nehéz fizikai munkát.Nagyon erős fájdalmaim vannak a nap 24 órájában este is gyakran a fájdalomra kellek fel és érintésre is fáj a hátam a vállam körül leginkább égő érzést érzek és mint ha mindig 5 tégla lenne a hátamon.A farkcsontom is fáj érzékeny és az ülés is nagyon fájdalmas. Az egyik kérdésem az lenne hogy a nyakiborda miatt hogy ekkora nagy a bénulás veszélye fen áll e? Van e valami gyógyszer esetleg hogy a minden napjaim könyebbek legyenek? (Gyógytorna, masszás és külömböző fiziko terápiák nem segitetek.) Diagnózisok: M7910/3-izomfájdalom;M4190/5-Scoliosis,k.m.n;M5130/5-egyébb meghatározott intervertebrális discus degeneratio.

Dr. Puskás Réka válasza nyaki borda témában

Kedves Kérdező!

A nyaki borda nem okoz hát becsomósodást sem pedig farokcsonti fájdalmat. A nyaki borda miatt bénulás veszélye sem áll fenn.

Az erős fájdalmakat mindenképpen kezelni kell fájdalomcsillapítókkal, amiket a kezelőorvosnak kell felírnia önnek. Ha a kezelések nem használtak, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, hogy pontosan mi a baj és hogyan másképp lehetne segíteni rajta. Sajnos a leírtak alapján nem tudom megmondani, hogy milyen kezelés használna önnek.

Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót, helyi hatású hűsítő fájdalomcsillapító krémeket, esetleg meleg pakolásokat alkalmazhat.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2019. december 10., 11:10; Megválaszolva: 2019. december 12., 14:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi az a nyaki borda?
Az volna a kérdésem mi pontosan a nyaki borda? mert nakam a jobb oldalon 85mm a bal oldalon 65mm nyaki bordát álapitottak meg.
Nyaki borda később is kialakulhat?
Kedves Doktornő! Életem során már 2-3-szor készítettek Rtg. felvételt a C, gerincemről, de nyaki bordát egyik sem diagnosztizált. múlt héten...
Nyaki bordám van, mit javasol?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Versenyszinten jégkorongozom és pár hete hát és nyaki fájdalmakkal fordultam a háziorvosomhoz. Volt pár hónapja egy...
Ágyéki gerincbetegség...
Kedves Doktornő! Férjem (48 éves) problémájával fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó bal láb zsibbadással, és fájdalommal küzd, ami egyre...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
Fáj a jobb lapockám alatt valami, ha mozgok. Nem ilyen egyszerűen írható le, hanem csak akkor fáj, ha hosszabb szünet után elkezdek gyúrni (tornázni...