Hirdetés
      • Vélemény:Fibromyalgia,Scoliosis dord.lumb., Discopathia cerv.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor! Van wgy 56mm-es nyakiborda.Gyakran bedagad a hátam és be is csomósodik.Gyakran görcsös össze húzadást is tapasztalok és a fejemet is egyre nehezebben tudom mozgatni.Nagyon fáradékony vagyok és egyre kevesebbet birok nem végzek nehéz fizikai munkát.Nagyon erős fájdalmaim vannak a nap 24 órájában este is gyakran a fájdalomra kellek fel és érintésre is fáj a hátam a vállam körül leginkább égő érzést érzek és mint ha mindig 5 tégla lenne a hátamon.A farkcsontom is fáj érzékeny és az ülés is nagyon fájdalmas. Az egyik kérdésem az lenne hogy a nyakiborda miatt hogy ekkora nagy a bénulás veszélye fen áll e? Van e valami gyógyszer esetleg hogy a minden napjaim könyebbek legyenek? (Gyógytorna, masszás és külömböző fiziko terápiák nem segitetek.)Diagnózisok:M7910/3-izomfájdalom;M4190/5-Scoliosis,k.m.n;M5130/5-egyébb meghatározott intervertebrális discus degeneratio.

        Dr. Puskás Réka válasza a nyaki borda témában

        Kedves Kérdező! A nyaki borda nem okoz hát becsomósodást sem pedig farokcsonti fájdalmat. A nyaki borda miatt bénulás veszélye sem áll fenn. Az erős fájdalmakat mindenképpen kezelni kell fájdalomcsillapítókkal, amiket a kezelőorvosnak kell felírnia önnek. Ha a kezelések nem használtak, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, hogy pontosan mi a baj és hogyan másképp lehetne segíteni rajta. Sajnos a leírtak alapján nem tudom megmondani, hogy milyen kezelés használna önnek. Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót, helyi hatású hűsítő fájdalomcsillapító krémeket, esetleg meleg pakolásokat alkalmazhat. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. december 10., 11:10; Megválaszolva: 2019. december 12., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: