Hirdetés
      • Nyaki borda később is kialakulhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Életem során már 2-3-szor készítettek Rtg. felvételt a C, gerincemről, de nyaki bordát egyik sem diagnosztizált. múlt héten készült egy felvétel, melyen 5mm-t véltek felfedezni. Ez lehetséges? Úgy tudom, hogy a nyaki borda egy fejlődési rendellenesség, és a növekedésünk befejeződésével, az sem növekszik. Problémát viszont a középkorúaknál okozhat.. 44 éves koromra kifejlődött a jobboldali nyaki bordám? Válaszát, véleményét köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a Nyaki borda témában

        Vizsgálat nélkül és a röntgen film ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. A nyaki borda valóban nem alakul ki a középkorú embereknél, csak az általa okozott tünetek általában ekkor manifesztálódnak. 5 mm-es nyaki borda nincs, ez sokkal inkább valamilyen mészfelrakódás, szalag, vagy izommeszesedés, és ez okozhat a nyaki bordákéhoz hasonló tünetet. Azt javaslom, hogy keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést, ahol kiegészítő vizsgálatokkal pontos diagnózishoz lehet jutni. Addig is izomlazítót és nem szteroid gyulladáscsökkentőt kellene szedni.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2011. október 03., 19:31; Megválaszolva: 2011. október 05., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: